Yentl en de Boer

Magie

donderdag 25 april 2019 / 20:00 uur
geen pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Cabaret

>
<

U kent Yentl en Christine van hun muzikale bijdrages aan RTL Late Night en Opium. Of van hun liedjes op de radio, van Frits Spits of via-via. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Magie is de volgende stap in de grote Yentl en de Boer saga: nieuwe liedjes, gecombineerd met bizarre verhalen en personages. ‘Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen u een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven uw bed, waar muziek uitkwam als u aan het touwtje trok. Dat was genoeg voor urenlange verwondering. Maar tegenwoordig trekken de dagen als een monotone massa aan u voorbij. Wanneer gebeurt er echt iets uitzonderlijks? Zo’n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen. U wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat u even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.’

 

'Uitstekende balans (...) tussen grappig en vertederend' — NRC ★★★★
'...een show die het onmiskenbare authentieke talent van Yentl en De Boer vet onderstreept' — AD ★★★★
'De scènes zijn afwisselend absurd, wrang, onsmakelijk, onverwacht hard en pijnlijk – en daardoor zeer komisch' — De Volkskrant ★★★★


Spel

Yentl Schieman

Christine de Boer