BonteHond

Vadertje & Moedertje 6+

zaterdag 11 mei 2019 / 16:00 uur
AINSI: Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

kinderen: € 9,00
>
<
kamerich&budwilowitz - eyes2
© KAMERICH&BUDWILOWITZ - EYES2

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren.


Ik trek een jurk aan en speel moedertje. Jij draagt een snor en bent vadertje. En jij. Jij bent ons kind. Maar wij zijn te arm om voor je te kunnen zorgen. Dus sturen we je met wat oud brood het bos in. Dan ben ik een pratende egel en dwing ik je te wachten op wat komen gaat. En dan, dan begint ons avontuur.


Waarom doen we de dingen “zus en zo” alleen maar omdat het lijkt alsof iedereen het “zus en zo” doet? Laten we alles wat we ooit bedacht hebben over elkaar in een grote trommel stoppen, deze heel hard schudden en dan kijken wat er van overblijft. Alles moet anders.


VADERTJE & MOEDERTJE gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen._

Regie

René Geerlings
Tekst

Sanne Schuhmacher
Muziekdecor

Wil Conradi
Spel

Michiel Blankwaardt, Reinier van Harten, Tessa Jonge Poerink, Manon Nieuweboer
Dramaturgie

Judith Faas
Compositie

Reinier van Harten
Kostuum & decor

Calle de Hoog

Lichtontwerp

Remko van Wely

Techniek

Klim Nelissen

Productie

Sanne Priem