Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Turks Fruit

dinsdag 30 april 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<
 Piek
©  PIEK

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-u-niet-missen toneelbewerking van Turks Fruit. Na bijna vijftig jaar heeft de autobiografische roman van Jan Wolkers nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet. Turks Fruit vertelt over de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur.

 

 kijkwijzer1.jpg 30.04.2019 Turks Fruit - kijkwijzer-seks.svg


Van
Jan Wolkers

Regie
Hanneke Braam

Spel
Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever, Debbie Korper