Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Turks Fruit

dinsdag 30 april 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<
 Piek
©  PIEK

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-u-niet-missen toneelbewerking van Turks Fruit. Na bijna vijftig jaar heeft de autobiografische roman van Jan Wolkers nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet. Turks Fruit vertelt over de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur.

 

Deze inleiding van Turks fruit wordt verzorgd door Debbie Korper.

Debbie Korper speelde onder andere bij  Toneelgroep Centrum, RO Theater, Toneelgroep Oostpool, Growing up in Public, Firma Rieks Swarte, Productiehuis Rotterdam en De Toneelmakerij. Op televisie was zij onder andere te zien in de series Wet & Waan, Vuurzee, Oh mijn hemel, Spangas, De zeven dagen van Den Uyl en De Luizenmoeder, seizoen 2. Debbie Korper speelt de moeder van Olga in Turks fruit.

Over de inleiding
De inleiding gaat in op de geschiedenis van het boek, zoals de autobiografische elementen die Jan Wolkers erin verwerkte. Tevens komt aan bod hoe een roman met zoveel expliciete seks bewerkt kan worden voor toneel, hoe de rollen werden uitgewerkt en hoe de regisseur met de acteurs aan het stuk heeft gewerkt.

 

 kijkwijzer1.jpg 30.04.2019 Turks Fruit - kijkwijzer-seks.svg


Van
Jan Wolkers

Regie
Hanneke Braam

Spel
Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever, Debbie Korper