Introdans

Leve Larbi

zaterdag 11 mei 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 1 pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
HansWithoos
© HANSWITHOOS

De Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is internationaal een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen. Cherkaoui, artistiek directeur van zowel Ballet Vlaanderen als van zijn eigen gezelschap Eastman, heeft tal van onderscheidingen op zijn naam staan. Onlangs nog werd hij door het gezaghebbende Duitse tijdschrift Tanz voor de derde keer uitgeroepen tot ‘Choreograaf van het Jaar’. Introdans is er dan ook bijzonder trots op dat het – als het enige Nederlands gezelschap – diverse van Cherkaoui’s choreografieën mag uitvoeren. In Leve Larbi presenteert het gezelschap drie van deze werken. Het programma past in het voornemen van artistiek directeur Roel Voorintholt om in de komende jaren vaker één vooraanstaande choreograaf centraal te stellen. 

The Flemmish-Morrocan choreographer Sidi Larbi Cherkaoui is internationally one of the most leading contemporary choreographers. Cherkaoui, artistic director of both Ballet Vlaanderen and his own company Eastman. He is the recipient of numerous awards. Recently, he was heralded as ‘choreographer of the year’ by authorative German magazine Tanz for the third time. Introdans is therefore very proud that it is alowed as the only Dutch company to perform various pieces of Cherkaoui. In Leve Larbi  the company presents three of his works. The program fits in the intention of artistic director Roel Voorintholt to put more often one prominent choreographer in a central position during the upcoming years.

 

» Lees verder


_

_

Sidi Larbi Cherkaoui
Loin, Orbo Novo, Pure
(Nederlandse-première)