Tekst van Herman van Veen

Benjamin de Beer 4+

zondag 19 mei 2019 / 15:00 uur
AINSI Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

kinderen: € 9,00
>
<
Bob van Deurzen
© BOB VAN DEURZEN
>
<

Als de bomen niet meer groeien, wie past er dan op mij

En de honing niet meer vloeien zal, wie zorgt er dan voor mij

Als mijn vacht me niet verwarmen kan, wie knuffelt dan met mij

En de zon me niet verwarmen kan, wie kijkt er dan naar mij

 

Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen.

 


 

Recensie

"De klimaatverandering, vluchtelingen, discriminatie. Maar ook de onderwerpen liefde en dood passeren de revue." ... "Door hun manier van spelen worden de zware onderwerpen zeer toegankelijk voor deze jonge doelgroep." - Theaterparadijs.nl ★★★★


Tekst & Concept

Herman van Veen

Script & Regie

Femke Krist

Muziek

Herman van Veen, Edith Leerkes

Liedteksten

Eva Schuurman

Gespeeld door

Saskia Egtberts, Pieter van Nieuwenhuyze en Femke Krist

Producent

Kristal Theater i.s.m. Harlekijn Holland