Nederlandse Bachvereniging

Café Zimmermann

zaterdag 18 mei 2019 / 20:30 uur
1 pauze
Theresiakerk
Genre: Muziek en Opera

>
<
dana van leeuwen
© DANA VAN LEEUWEN

In 1729 kreeg Bach de leiding over het Leipziger Collegium Musicum. Met dit stedelijk muziekgezelschap van studenten en beroepsmusici, opgericht door Georg Philipp Telemann, gaf Bach elke vrijdagavond concerten in het Zimmermannsche Kaffeehaus. Gottfried Zimmermann, de eigenaar van het modieuze koffiehuis, vroeg de musici geen huur en het publiek had gratis toegang. Hij kwam uit de kosten door de verkoop van koffie. Bach voerde hier zijn Kaffee­Kantate  op maar ook zijn Viool­concerten  uit en stukken van collega­componisten Händel en Telemann. Deze bonte muziekselectie is bijeen gebracht in Café Zimmermann.


Viool en leiding Shunske Sato

Sopraan Lucie Chartin

Tenor Jan-Willem Schaafsma

 

Bach Vioolconcert in A groot, BWV 1041- Amore Traditore, BWV 203 - Schweigt stille, plaudert nicht - ‘Kaffee-Kantate’, BWV 211 

Händel Armida Abbandonata, HWV 105

Telemann Delen uit Nouveaux Quatuors