Nikolaas Kende (piano)

vrijdag 17 mei 2019 / 20:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
Henk van Rensbergen
© HENK VAN RENSBERGEN

‘Dichter tot in de vingertoppen’ wordt Nikolaas Kende genoemd, opgegroeid in Antwerpen als zoon van de bekende Hongaarse pianist Levente Kende en diens vouw en duopartner Heidi Hendrickx. Zelf vormt hij een veelgeroemd duo met violiste Jolente De Maeyer. Beethovens Waldstein vraagt behalve dichterschap ook om volkomen technische beheersing, het is een van zijn moeilijkste sonates. In zijn zogeheten Gastein-sonate evoceert Schubert het weidse landschap van de Alpen.

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Meesterlijke pianisten’

'Poet to the fingertips' is called Nikolaas Kende, raised in Antwerp as the son of the well-known Hungarian pianist Levente Kende and his fold and duo partner Heidi Hendrickx. He himself forms a much-vaunted duo with violinist Jolente De Maeyer. Beethoven's Waldstein requires not only poetry but also complete technical control, it is one of his most difficult sonatas. In his so-called Gastein Sonata, Schubert evokes the vast landscape of the Alps.

 

 

This concert is part of the Meesterlijk pianisten series.

 

» Lees verder

Schubert
2 Impromptus uit D935

Beethoven
Sonate op.53 'Waldstein’

Schubert
Sonate D850