Noord Nederlands Toneel

Brave new World

dinsdag 14 mei 2019 / 20:00 uur
Parkstad Limburg Theaters Kerkrade
Genre: Theater

>
<
Halie d7
© HALIE D7

Toneelschrijver Rik van den Bos schreef een loflied op de muur, het prikkeldraad, de spyware en het afweergeschut. Een pleidooi voor het afstand-nemen, het in-de-schulp-kruipen en het onder-het-dekbed-wegduiken. Regisseur Guy Weizman maakt er een overrompelende, in your face theaterervaring van met een cast van 25 spelers, dans, live muziek en toneel. De dystopie is het tegenovergestelde van de utopie: niet een prachtig vergezicht van een mooie, nieuwe en ideale wereld, maar juist een angstbeeld van de verschrikkingen die ons nog te wachten staan. Mensen zijn er dol op. Een dystopie laat juist zien dat het in onze chaotische wereld eigenlijk nog meevalt: het kan altijd erger. In Brave New World 2.0  toont Guy Weizman een wereld die sneller verandert dan je kunt bijhouden. Een wereld waarin iedereen op zoek is naar een nieuw verhaal, maar tegelijkertijd worstelt om uit vastgeroeste gedachtepatronen te ontsnappen.  


Zie ook:

» www.nnt.nl

 

Productie van
NITE (NNT, Club Guy & Roni) en Asko|Schönbergs K(h)AOS

Regie
Guy Weizman

Tekst
Rik van den Bos

Choreografie
Roni Haver

Muziek
Asko|Schönbergs K(h)AOS

Met o.a.
Bien de Moor, Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Igor Podsiadly, Angela Herenda, Adam Peterson, Sofiko Nachkebiya en Camilo Chapela, Harold Luya

Dramaturgie
Robbert van Heuven

Decorontwerp
Ascon de Nijs