Opera Zuid

Fantasio

zaterdag 25 mei 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Deze komische opera van Jacques Offenbach bruist als een glas champagne. Met aanstekelijke muziek, hilarische persoonsverwisselingen, grappen en grollen zoals alleen deze Franse grootmeester dat kon. De jonge student Fantasio hoopt het hart van de Beierse prinses Elsbeth te veroveren en geeft zich uit als haar overleden nar. Het gearrangeerde huwelijk met de prins van Mantua, dat de vrede moet herstellen, wordt abrupt afgelast wanneer Fantasio de bruidegom moedwillig publiekelijk belachelijk maakt. Na een reeks verwikkelingen en verwarringen overwint de liefde en kan de vrede – ook zonder huwelijk – worden bezegeld. Opera Zuid voert dit onbekende muzikale meesterwerk van Offenbach uit.

 

Coproductie met Club Guy & Roni's Poetic Disasters Company en i.s.m. Fashionclash

 

 

This comical opera by Jacques Offenbach bubbles like a glass of champagne. With infectious music, hilarious person exchanges, jokes and grolls as only this French master could. The young student Fantasio hopes to conquer the heart of the Bavarian princess Elsbeth and expresses herself as her deceased fool. The arranged marriage with the Prince of Mantua, which must restore peace, is abruptly canceled when Fantasio deliberately ridicules the bridegroom publicly. After a series of complications and confusions, love prevails and peace can be sealed - even without marriage. Opera Zuid performs this unknown musical masterpiece by Offenbach.

 

Coproduction with Club Guy & Roni's Poetic Disasters Company and i.s.m. Fashionclash

» Lees verder

Van

Jacques Offenbach
Regie

Benjamin Prins

Dirigent

Enrico Delamboye

Orkest

philharmonie zuidnederland

Inleiding

Len van Schaik

Gezongen in het Frans met Nederlandse boventitels