philharmonie zuidnederland

Duivelskunstenaar Martin Fröst

donderdag 23 mei 2019 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

‘In vroegere tijden zou hij net als Paganini met de duivel vergeleken zijn’, schreef The New York Times vol bewondering over de Zweedse klarinettist en dirigent Martin Fröst, die onlangs is benoemd tot nieuwe chef van het Swedish Chamber Orchestra.

 

Hij bracht het klarinetspel op een ongeëvenaard niveau en combineert dat met het leiden van een orkest. Fröst neemt eigen compositie van werk van Telemann en Vivaldi mee, soleert in Webers Eerste Klarinetconcert en omringt alles met Beethoven. Een memorabel concert.

 

Let op: de hierboven genoemde prijs betreft de ‘vanaf-prijs’: philharmonie zuidnederland werkt met verschillende rangen met verschillende prijzen. 


Dirigent en klarinet Martin Fröst

Mozart Uit Don Giovanni: Ouverture

Vivaldi & Telemann selectie

Weber Klarinetconcert nr 1

Beethoven Symfonie nr 4