philharmonie zuidnederland

Labèques spelen Mozart

vrijdag 31 mei 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 21:30 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Het beste pianoduo ter wereld. Beethovens Vijfde Symfonie én de Franse zusters Katia en Marielle Labèque in één programma. Dat is klassiek met een hoofdletter K. Al sinds de late jaren zeventig van de twintigste eeuw zijn de pianozusters Labèque ‘het beste pianoduo ter wereld’ aldus The New York Times. Vooral live zijn ze ‘ongeëvenaard’.

 

Nu het duo dit seizoen fungeert als artist in residence in Muziekgebouw Eindhoven, deelt philharmonie zuidnederland graag het enthousiasme voor Mozarts Tweede Dubbelconcert met deze dynamische zusters. Als kers op de taart brengen ze ook nog de Nederlandse première van het toegankelijke Dubbelconcert van Dessner. Karel Deseure mag de hartstochtelijke energie in toom houden en omringen met Beethovens meest beroemde Vijfde Symfonie.

 

Tijdens dit concert kun je bij Beethoven's Vijfde Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

 

Let op: de hierboven genoemde prijs betreft de ‘vanaf-prijs’: philharmonie zuidnederland werkt met verschillende rangen met verschillende prijzen. 


Dirigent Karel Deseure

Piano Katia en Marielle Labèque

Stravinsky Suite nr 1

Mozart Dubbelconcert voor twee piano’s en orkest nr 2

Beethoven Symfonie nr 5