philharmonie zuidnederland

Liza Ferschtman schittert in Bernstein

vrijdag 10 mei 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 21:35 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Liza Ferschtman heeft zonder enige sterallures een internationale reputatie opgebouwd door haar ‘opperste overtuiging, spontane benadering en wonderschone rauwheid’, aldus The Amati Magazine.


Ditmaal schittert ze in Bernsteins meeslepende Serenade. Muziek die zonder de invloed van Dvo?ák op de Amerikaanse cultuur waarschijnlijk niet bestaan had. Al laat dirigent Jamie Phillips in Dvo?ákZevende Symfonie vooral het Boheemse woud glanzen.

 

Tijdens dit concert kun je bij Dvoráks Zevende Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

 

Let op: de hierboven genoemde prijs betreft de ‘vanaf-prijs’: philharmonie zuidnederland werkt met verschillende rangen met verschillende prijzen. 

Liza Ferschtman has built an international reputation with her ‘utmost conviction, spontaneous approach, and mesmerising rawness,’ in the words of The Amati Magazine.

 

In the meantime, she only plays music she really loves. Which is why she returns to the South Netherlands Philharmonic, after her previous, impressive introduction, with Bernstein’s moving Serenade. Like Adams’ Chairman Dances, Bernstein’s music couldn’t have existed without the lasting influence Dvorák had on American, musical culture. Although it’s mainly the Bohemian woodlands that you are transported to when Jamie Philips conducts the Seventh Symphony.

 

» Lees verder

Dirigent Jamie Phillips

Viool Liza Ferschtman

Adams Chairman Dances

Bernstein Serenade voor viool en orkest

Dvořák Symfonie nr 7