Toneelhuis & ARSENAAL/LAZARUS

Bagaar (Theaterreis naar Hasselt)

maandag 13 mei 2019 / 18:45 uur
Theater aan het Vrijthof: Theatercafé
Genre: Theater

>
<
 Lara Gasparotto
©  LARA GASPAROTTO

Met een bewerking van de film Coup de Torchon van Bertrand Tavernier, zet Guy Cassiers zijn theatrale zoektocht voort naar de donkerste diepten van de menselijke ziel. Het universum dat Tavernier schetst is van God los; de concepten van goed en kwaad hebben iedere vaste grond verloren. Lucien Cordier is een politieman die het mikpunt van spot is. Totdat er iets in hem kantelt. Zonder enige scrupules begint hij zich te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt. Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een moordmachine, omdat hij de psyche van de mensen rondom hem feilloos weet te doorgronden. De samenwerking tussen Guy Cassiers en LAZARUS wordt een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.

 

GET THE BUZZ def logo.jpg Meer informatie over Get THE BUZZ >>


Van
Bertrand Tavernier, Jean Aurenche
Bewerking en regie
Guy Cassiers, LAZARUS
Spel
Katelijne Damen, Koen de Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage e.v.a.