De Bourgondische Belgen

De beste stand-up van Vlaamse bodem!

donderdag 6 juni 2019 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Cabaret

>
<
>
<

Een avond Bourgondisch genieten van de beste comedy van Vlaamse bodem. De line-up bestaat uit drie comedians die de afgelopen jaren in het vizier sprongen.

 

Jens Dendoncker: in 2015 veroverde hij de jury- en publieksprijs van de Nederlandse Culture Comedy Award en won in 2016 de Humo’s Comedy Cup. Momenteel trekt hij volle zalen In België met zijn eerste avondvullende show ‘Bang van Dendoncker’. In Vlaanderen heeft hij een eigen tv-programma: ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ en is hij volgens de Standaard “Veruit de meest getalenteerde comedian van de nieuwe generatie.”

 

Xander De Rycke: nog maar net 30 jaar oud en mocht het 10-jarige jubileum van zijn carrière al vieren. Begin 2017 gaf hij de aftrap voor zijn vijfde theatershow ‘Quarter-Life Crisis.’ ‘Xander De Rycke houdt het voor bekeken’, zijn scherpzinnige analyse van het Vlaamse medialandschap, ging in 2018 voor de tweede keer massaal viraal en werd meer dan 100.000 keer bekeken. Deze ijzersterke observatie comedian met een hoofd vol kronkels, een hoop kleurrijke referenties en met blik op de toekomst is klaar voor de Nederlandse podia.

 

Erhan Demirci: in zijn eigen stand-up optredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp - zijn eigen uittocht van het harde, Limburgse dorpsleven naar het nog hardere ‘life in the ghetto’ van Brussel. Niet alleen politiek & integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert hem te meer. In 2016 bracht hij zijn eerste eigen avondvoorstelling ‘Komt goed!’


Spel

Jens Dendoncker, Xander de Rycke, Erhan Demirci