Brigitte Heitzer, René van Kooten, Esmée Dekker e.a.

Evita

Brigitte Heitzer, René van Kooten, Esmée Dekker e.a.

Evita

'Don’t Cry for Me Argentina. The Truth is I Never left you.’ Het zijn twee regels uit dé song van Evita. De wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber over het leven van de Argentijnse presidentsvrouw en icoon Eva Peron heeft ons, sinds het verschijnen van het conceptalbum in 1976, nooit verlaten. Evita is een ware musicalklassieker die generatie na generatie weet te ontroeren. Niet voor niets noemde de Britse pers de musical bij de recente West End revival ‘a monumental show’.

De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe. In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie.
 

'De wereldberoemde musical ‘Evita’ is terug van nooit weggeweest.'
 

Veertig jaar na de allereerste opvoering in Londens West End komt een nieuwe groots opgezette Nederlandse versie met in de titelrol de Limburgse actrice Brigitte Heitzer en met René van Kooten als Che. Ze worden begeleid door een negenkoppig live-orkest. De magistrale muziek van Lloyd Webber en de scherpzinnige teksten van Rice met hits als Don’t Cry for Me Argentina, Another Suitcase in Another Hall en de met een Oscar bekroonde You Must Love me maken Evita tot een ware theaterbelevenis!

vr 11 jan 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:15 / 1 pauze
Prijs € 49,50
Musical & Show
Tickets
M
Brigitte-Heitzer-Evita-Roy-Beusker (1).jpg Brigitte-Heitzer-Evita-Roy-Beusker (4).jpg Brigitte-Heitzer-Evita-Roy-Beusker (5).jpg

"Een ware ode."

 Het Parool ★★★★★

"Ook nu verpulvert Brigitte Heitzer vocaal alles en iedereen om zich heen, met als hoogtepunt Huil niet om mij Argentina."

De Telegraaf ★★★★

"Deze Evita is een strakgespannen powerproductie."

NRC ★★★★

"Een musical die productioneel tot in de puntjes is verzorgd."

de Volkskrant ★★★★

"Heitzer laat opnieuw zien hoe goed zij de rol van Evita eigen heeft gemaakt."

Theaterkrant ★★★★

CAST

Brigitte Heitzer - Evita

René van Kooten - Ché

Paul Donkers - Juan Perón

Esmée Dekker - Mistress & alternate Evita

Yoran de Bont - Magaldi

 

fotografie

Roy Beusker

Maak kans op deelname aan de workshop Argentijnse Tango Dansen!
Op zondagmiddag 13 januari organiseert Theater aan het Vrijthof een workshop Argentijnse tango dansen, in samenwerking met Tangoclub Maastricht.
We bieden 8 koppels de mogelijkheid om mee te doen aan deze leuke workshop die wordt verzorgd door Peter Washausen en Helen Derrez. De enige voorwaarde om deel te nemen is dat je over een geldig entreeticket beschikt van de musical Evita op zondag 13 januari, 14.00 uur.

Inschrijven kan via hetty.van.dongen@maastricht.nl.
Wees er snel bij want wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Het programma ziet er als volgt uit:
12.30 uur: introductie op workshop. Locatie Edmund Hustinxzaal
12.45 – 13.45 uur: tango workshop (incl.korte pauze en een drankje)
14.00 uur: aanvang musical Evita

Tangoclub Maastricht organiseert regelmatig een milonga Tango-Café, cursussen en workshops, en speciale Tango Salons op wisselende locaties in Maastricht en de euregio. Kijk voor meer informatie op: www.tangomaastricht.nl