Toneelgroep Maastricht

The Great Gatsby

Toneelgroep Maastricht

The Great Gatsby

Spoken in Dutch with English surtitles


Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems van de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

'Met Jeroen van Koningsbrugge
in de hoofdrol'


Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling in de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.
 

Tue 19 May 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Introductionary talk 19:00
Price € 29.50
Premium seats € 34.50
Theater
Tickets

Info
T

 

Jeroen van Koningsbrugge is een multi talent - acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator- en bekend van diverse films, series en tv-programma’s. Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. De teksten van deze voorstellingen werden bewerkt of geschreven door Jibbe Willems.

The Great Gatsby is een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters, De Domijnen en Theater aan het Vrijthof.

Spel
Jeroen van Koningsbrugge e.a.
 

Tekst
F. Scott Fitzgerald
 

Bewerking
Jibbe Willems
 

Regie
Servé Hermans

 

fotografie

Stephan Vanfleteren