Museumnacht Maastricht

17 APRIL 2020
Museumnacht Maastricht

Maar liefst 13 art venues, ruim 125 once-in-you-lifetime events en 18.000 m2 aan kunst. Én een onvergetelijke afterparty. Mits je een combi-ticket weet te bemachtigen natuurlijk.

Het belooft een extra spectaculaire Art Night Out te worden tijdens de 5e editie van Museumnacht Maastricht op vrijdag 17 april 2020. Tijdens de Museumnacht wordt door 13 instellingen het cultureel kapitaal van de stad goed in de spotlights gezet, met Theater aan het Vrijthof als nieuwe Museumnachtlocatie.

Van 19.00 tot 01.00 uur bruist de stad met adembenemende collecties, eindeloze geluidsreizen, historische explosies, in-your-face performances, speciale tours, exclusieve workshops, cutting-edge video-art en de nodige drinks, bites, beats & meer! 

Het theater brengt als nieuwe Museumnachtlocatie onvergetelijke performances. Verwacht een uitzonderlijke avond vol hypnotiserende bewegingen, gensverleggende intimiteit, onconventionele tonen, hartverwarmende klanken en uitnodigend gelach, met als een van de hoogtepunten de dansvoorstelling The Way You Sound Tonight van de Amsterdamse theatermaker Arno Schuitemaker, winnaar van de prestigieuze Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2019’. 

Uw nacht
Wil je zo min mogelijk van het indrukwekkende programma van Museumnacht missen en maximaal van de nacht genieten? Stel dan vanaf medio maart uw eigen route samen op de website van Museumnachtmaastricht.nl
 

Programma Museumnacht

20:00 - 20:45
  Eleni Kamma & Shila Anaraki 
  Expo en performance - Bovenzaal

 
21:00 - 22:00
  Zuiderwind Blazersensemble - La Bête et les Perles 
  Franse kamermuziek – Papyruszaal (toneel op toneel)
 
21:00 - 22:00
  Abhishek Thapar - My home at the Intersection 
  Theater – De Spelende Muze (DSM)-zaal
 
22.20 - 23.20
  Arno Schuitemaker – The Way You Sound Tonight
  Dans - Papyruszaal (toneel op toneel) Cyclus #1 
 
23.20 - 00.20
  Arno Schuitemaker – The Way You Sound Tonight
  Dans - Papyruszaal (toneel op toneel) Cyclus #2
 
23.40 - 01.00
  MINUA – Still Light 
  Concert – Foyer begane grond
 

 

Museumnacht Maastricht is een initiatief van
B32, Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Brouwerij Bosch, Bureau Europa, Centre Céramique, Drukkunstmuseum, Lumière Cinema, Marres, Museum aan het Vrijthof, Muziekgieterij, Natuurhistorisch Museum, Theater aan het Vrijthof, Toneelgroep Maastricht, Van Eyck en VIA ZUID