Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Scènes uit een huwelijk

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Scènes uit een huwelijk

Johan en Marianne lijken het perfecte koppel. Ze zijn getrouwd, hebben kinderen en hun carrières zijn succesvol. Als Johan op een dag vertelt dat hij een andere vrouw heeft ontmoet, is hun huwelijk voorbij. In zes scènes volgen we hun helletocht, van de eerste kleine wrijvingen tot een ultiem fysiek gevecht.

Scènes uit een huwelijk is een bijzondere theaterervaring. Het publiek verplaatst zich per scène, terwijl Johan en Marianne simultaan gespeeld worden door drie acteurskoppels van verschillende leeftijden. Hierdoor is de toeschouwer getuige van verleden, heden en toekomst van een liefdespaar. Door de hoge mate van intimiteit – de confrontaties vinden slechts op enkele meters van het publiek plaats – beleeft de bezoeker van dichtbij alle processen van een ontwricht huwelijksleven. Het voelt alsof men in de huiskamer van Johan en Marianne zit.

'Zes scènes: van de eerste kleine wrijvingen tot een ultiem fysiek gevecht'


Voor het schrijven kon Bergman putten uit bijna dertig jaar huwelijkservaring met vijf verschillende echtgenotes. Hij voelde zich sterk verbonden met zijn personages Johan en Marianne. Zij lijken het perfecte echtpaar, maar scène na scène wordt dit mooie plaatje ontdaan van alle leugens en illusies. Hun huwelijk loopt op de klippen, ze hertrouwen allebei, maar vinden elkaar weer in een moment van intimiteit. 
 

za 23 mrt 2019
Theater aan het Vrijthof:
Toneel-op-toneel
19:30 - 23:10 / 1 pauze
Inleiding 18:30
Prijs € 29,50
Toneel / Theater
Tickets

Info

Ook te zien in Heerlen op 13 en 14 februari 2019

T
Internationaal-Theater-Amsterdam-Scenes-uit-een-huwelijk-Jan-Versweyveld (2).jpg SUEH_©_Jan Versweyveld-37.jpg SCENES UIT EEN HUWELIJK_©_ Jan Versweyveld_06.jpg Internationaal-Theater-Amsterdam-Scenes-uit-een-huwelijk-Jan-Versweyveld (10).jpg

'Celia Nufaar won voor haar rol de Colombina, prijs voor ‘beste vrouwelijke bijrol’.'


Sinds 2005 verovert Scènes uit een huwelijk waar ook ter wereld de harten van het publiek én van de internationale pers. De gerenommeerde Britse krant The Guardian riep Scènes uit een huwelijk in 2013 uit tot één van de tien beste voorstellingen van het jaar.

Van 
Ingmar Bergman
Regie 
Ivo van Hove
Spel 
Alwin Pulinckx, Claire Bender, Bart Slegers, Camilla Siegertsz, Hugo Koolschijn, Janni Goslinga, Celia Nufaar, Charlie-Chan Dagelet, Benjamin de Wit, Maartje van de Weterings

Fotografie

JanVersweyveld


'Scenes uit een huwelijk raakt iedereen'

NRC

Internationaal-Theater-Amsterdam-Scenes-uit-een-huwelijk-Jan-Versweyveld (1).jpg