De keuze van 

BRIGITTE VAN ECK

 Brigitte van Eck is sinds 15 maart 2021 de nieuwe directeur van Theater aan het Vrijthof. Naar welke voorstellingen kijkt zij zelf het meeste uit komende theaterseizoen?

"Een moeilijke vraag van teammanager marketing Gaby van Wegberg om een top 5 samen te stellen uit de programmering voor 21-22. Iedere voorstelling die ik niet noem, doe ik tekort en dat wil ik eigenlijk niet. Maar goed, van een hele lange longlist heb ik dan toch een selectie gemaakt."

03.10.2021 NDD SALLY - Bange Rick (c) Tycho Merijn (2).jpg

SALLY DANSGEZELSCHAP
BANGE RICK 4+


"Hoewel ik geen kinderen heb in deze leeftijd, kijk ik uit naar deze voorstelling. Dansgezelschap Sally heeft de kracht om niet alleen indrukwekkende voorstellingen te maken voor de jeugd, maar ook volwassenen overtuigend mee te nemen in het verhaal en ze intens te laten genieten. Maatschappelijke thema’s, zoals hier angst en durf, worden steeds op een bijzondere wijze op het toneel gebracht in een vloeiend samenspel tussen beweging, decor, licht en muziek. Dus ook nu ben ik weer benieuwd naar hun familievoorstelling; de trailer is in ieder geval veelbelovend."

> Deze voorstelling is geweest

18.10.2021 - Rocky_Horror-webbanner-VK-2021 (2).jpg

ROCKY HORROR SHOW 


"Don’t judge the book by its cover
 en Don’t dream it, be it, zijn beroemde quotes uit deze musical. Niemand anders dan wereldperformer Sven Ratzke past beter in de rol van dokter Frank-N-Furter. Sven heb ik voor het eerst gezien bij de opening van Cultura Nova pakweg 15 jaar geleden en was toen meteen verkocht door zijn stem, zijn verhaal en zijn excentrieke kleding. Zo treffend om hem voor deze hoofdrol te casten. Ook de muziek in deze musical is geweldig.  Ben benieuwd of ik stil kan blijven zitten bij de bekende swingende rocknummers Let’s do the Time Warp again of Rose tint my world."

> deze voorstelling is geweest

04.03.2022 TGM Een meeuw Thijs Römer foto Stephan Vanfleteren.jpg

TONEELGROEP MAASTRICHT

EEN MEEUW


"Ik houd van repertoiretoneel zoals deze klassieker van Tsjechov. Eens in de zoveel jaar komt dit toneelstuk weer terug op het tableau. En terecht want de tijdloze en universele thema’s als onvervulde verlangens en conflicten door generatiekloven blijven actueel. Zeker met de prachtige poëtische teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer ben ik benieuwd naar de hedendaagse interpretatie van dit stuk, zeker ook met het intrigerende spel van acteurs als Thijs Römer en Wendell Jaspers."

> MEER INFo

Veldeke theater - Pa.png

REVUE AON DE MAOS/PA/OCH…DIECH ALTIED!


"Het Limburgs dialect vind ik het grootste immateriële culturele erfgoed dat we hebben in onze provincie en daar mogen we heel trots op zijn. Hoe leuk is het dan om ook producties van Mestreechter bodem te kunnen zien en beleven? Dit zijn de voorstellingen die alleen maar hier kunnen plaatsvinden en dat alleen al maakt ze uniek. Ik kijk er enorm naar uit: De eerste vasteloavend revue van vastelaovend verenigingen de Tempeleers en de Kemeleers, de ‘riejelletiesoap’ van toneelgroep Geruik Vleis en het indringende toneelstuk van Florian Zeller ‘Pa’ door het Veldeke Theater. Ook goed voor mijn Mestreechter vocabulaire : )"

> MEER INFo revue oan de maos

> MEER INFO PA

> MEER INFo och... diech altied!
 

02.05.2022 HGIM_Artwork_Liggend_Clean_LR.jpg

HIJ GELOOFT IN MIJ


"Lekker ongegeneerd meezingen met alle bekende hits van André Hazes. Je kunt van zijn muziek houden of niet; het zijn treffende teksten in al hun eenvoud. En de liedjes doen het goed op feestjes. De documentaire destijds over het leven van André heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Show en glamour aan de voorzijde en verdriet en problemen aan de achterkant van het artiestenbestaan. Ben nieuwsgierig naar de vertolking van zijn leven in deze musical. Om de oren van de gasten om mij heen in de zaal te sparen, zal ik niet al te hard zingen."

> MEER INFo