De keuze van...

KARIN BLOEMEN 

Karin Bloemen, cabaretière, zangeres, actrice en bovenal diva, geeft jou 5 tips. Welke voorstellingen uit dit bijzondere seizoen mag je niet missen? En waarom niet? In deze top 5 komen we enkele vrienden van Karin tegen, ontdekken we de droom die La Bloemen jarenlang koesterde, maken we kennis met een aantal van haar oud-leerlingen op de Kleinkunst Academie, én komen we te weten van welke topcabaratiers de carrière begon dankzij een lied van Karin Bloemen. Lees snel verder en laat je inspireren! 

31.10.2020 De Verleiders - Pandepaniek - VIERKANT - (c) Corne van der Stelt, Retatchi Amsterdam.jpg

De Verleiders

PANDEPANIEK

10 maart 2021

Deze acteurs van mijn generatie durven onderwerpen aan te snijden die actueel zijn. Ze spreken vaak de machthebbers aan op hun credibiliteit en verantwoordelijkheid. Deze acteurs zijn heel goed en slim en nemen hun vak en taak serieus.
Simpelweg een must see!

> MEER INFo en tickets


 

 

13.11.2020 Veldhuis en Kemper - Zonder Meer (c) Bob Bronshoff (1).JPG

Veldhuis & Kemper

VELDHUIS & KEMPER, ZONDER MEER

15 april 2021

Ik leerde hen kennen tijdens een optreden voor een reclamebureau waar ze werkten. Ze waren onder de indruk van het lied Kameleon, geschreven door Frans Mulder voor Cabaret Purper, dat gaat over je teveel overgeven aan wat de ander wil. Een kameleon kleurt mee met zijn omgeving en heeft daardoor geen eigen identiteit. Ze vertelden mij veel later, na hun eerste successen als theater-duo, dat dát lied voor hen het omslagpunt vormde waardoor ze besloten te stoppen bij het bureau en te kiezen voor het theater! Ik ben naar veel shows van hen geweest en vind ze ‘goed, grappig en heel muzikaal’. Een aanrader dus!

> MEER INFo en TICKETS

20.11.2020 Haal het doek maar op (c) ROy Beusker (1).jpg

Tony Neef, Mariska van Kolck, Julia Berendse e.a.

HAAL HET DOEK MAAR OP - HET ALLERBESTE

26 februari 2021

Soms moet je je laten vermaken. Dit is een klassieker die gespeeld wordt door echte vakmensen. Mooie liedjes, goede zangers, soms is dat genoeg! Mariska is al jarenlang een vriendin van me, net als Tony Neef een vriend is. En Julia Berendse was een leerling van me, ook zij heeft ruim bewezen dat zij in dit vak thuis hoort. Dit is dus een fijne, leuke avond uit!

> MEER INFo en tickets

 

19.02.2021 Shadows Whipers - Crystal Pite (NDT 1 © Rahi Rezvani (7).jpg

NDT 1

SHADOW'S WHISPERS

18, 19 & 20 februari 2021

Als ik me echt wil ontspannen ga ik het liefst naar een klassiek concert of naar een balletvoorstelling. De kwaliteit van deze dansers is zeer hoog en de choreografieën zijn gewaagd en prachtig: ‘Fysieke poëzie’. Ooit, toen ik op de Academie voor Kleinkunst zat, danste ik elke dag... Ik hield er zoveel van! Uiteindelijk heb ik gekozen voor mijn eerste talent, zingen, maar ik heb heel lang gedroomd dat ik eigenlijk een danseres was...

> MEER INFo en tickets


 

26.03.2020 Plien & Bianca - En nu dan - VIERKANT (c) Katinka Krijgsman.jpg

Plien & Bianca

EN NU DAN?

14 april 2022

Plien en Bianca gaf ik les op de Academie voor Kleinkunst. Ik zag hun eerste auditie en was toen eigenlijk gelijk fan! Daarna heb ik bijna alles van ze gezien en heb ik ze echt gevolgd in hun carrière. Ze liepen in 1993 stage bij mijn show Karin in Concert. En nu zijn ze de leukste en meest succesvolle vrouwen in het theater. Hoezo zijn vrouwen niet grappig??? Ze zijn geweldig!!!

> MEER INFo en tickets