De keuze van 

RICHARD LOOMANS

Richard Loomans is zakelijk directeur bij de Muziekgieterij, hét poppodium van Maastricht. De periode daarvoor was hij werkzaam als managing director voor Opera Zuid, een van de huisgezelschappen van Theater aan het Vrijthof.

16x9_leeg.jpg

CLUB GUY & RONI

EN SLAGWERK DEN HAAG
FREEDOM  


"Producties van Guy Weizman en Roni Haver de mannen achter Club Guy en Roni moet je gewoon een keer ondergaan, ze weten telkens weer belangrijke thema’s de juiste kleur en energie te geven zodat het beklijft.
In Freedom werken ze samen met Slagwerk Den Haag en de ex-Guatánamo Bay gevangene Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar onterecht vast zat en werd gemarteld. 
Vrijheid, voor ons westerlingen vanzelfsprekend, ik ben benieuwd hoe de dansers en muzikanten het gevoel van dat onrecht tot uitdrukking gaan brengen."

> MEER INFo

22.10.2021 Frans Pollux - Pollux duit Amerika web(c) Peter de Ronde (6).jpg

POLLUX DUIT AMERIKA


"Pollux duit Amerika, misschien een vreemde eend in mijn lijstje, maar dat kan ik toelichten. Enkele jaren geleden verzorgde Frans met zijn band een boekpresentatie in Paradiso van Leon Verdonschot "Bruce en ik”, net als het programma "Pollux duit Springsteen” maakte Frans met zijn band ook deze avond muzikaal stevige indruk op me. Vorig jaar in de quarantainetijd kwam Frans samen met BJ Baartmans langs bij diezelfde Leon Verdonschot in Quarantalks, een livestream over hoe artiesten de coronapandemie beleefden. De muzikaliteit en de verhalen pakten mij toen ook weer. Hebben we niet allemaal wel eens gedroomd om naar Amerika te verhuizen op zoek naar ….."

> Deze voorstelling is geweest

12.11.2021 Opera Zuid - Roméo et Juliette (c) Bjorn Frins (1).jpg

OPERA ZUID

ROMÉO ET JULIETTE


"Oude liefde roest niet, deze mag zeker niet ontbreken in mijn lijst met favorieten. Opera is een soort kathedraal van de kunsten werd mij ooit verteld door een beroemd regisseur. Alles wat theater in zicht heeft komt samen.  Ik draag Opera Zuid nog altijd een warm hard toe omdat het  telkens weer, onder leiding van Waut Koeken met minimale middelen steeds aansprekende producties weet te maken. Bijzonder voor mij is dat deze productie heel lang op het verlanglijstje stond in mijn tijd bij Opera Zuid, echter kwam het er nooit van. Ik zie er dus extra naar uit om de geweldige cast met veel oude bekenden aan het werk te zien." 

> MEER INFo

09.01.2020 The Analogues - Abbey Road (c) Michel Mees.jpg

THE ANALOGUES


"Korter bij de Beatles dan dit kom je niet. The analogues hebben het vertolken van integrale studio-albums van de Beatles tot ware kunst verheven. Detail hierbij is dat deze albums nooit live zijn uitgevoerd door de Beatles zelf. Dat vergt dus de nodige inventiviteit en vintage instrumenten om de sound te evenaren. Als je van muziek en vakmanschap houdt dan zal je een avondje Analogues zeker waarderen en met een onvergetelijke ervaring huiswaarts gaan."

> MEER INFo

22.03.2020 Holland Opera - Zwanenmeer (c) Ben van Duin (1).jpg

HET ZWANENMEER 6+

HOLLAND OPERA


"Als je je kinderen of kleinkinderen een echte theaterervaring wilt geven, dan is een voorstelling van Holland Opera een must. Telkens weer weten Joke Hoolboom en Niek Idelenburg bekende stukken te bewerken tot een toegankelijke jeugdopera. Zo ook in deze productie waar het ballet Het Zwanenmeer gemengd wordt met het sprookje De Wilde Zwanen, een vleugje Assepoester en als een ware chef-kok heb je een recept en regent het sterren in de recensies. Leuk detail van deze productie is dat de Maastrichtse componist Jesse Passenier samen met Niek Idelenburg de arrangementen schreef voor deze productie."

> MEER INFo