De keuze van 

MADELEINE VAN TOORENBURG

Madeleine van Toorenburg is Gedeputeerde van de Provincie Limburg op het gebied van Sociale Agenda, Handhaving en Cultuur. Omdat het voor een Gedeputeerde van de Provincie uiteraard onmogelijk is om haar keuze tot één stad/ theater te beperken, vroegen wij haar om een keuze te maken uit het theateraanbod in de hele provincie. 

Geachte mevrouw van Toorenburg,
De deuren gaan weer open, het doek gaat op! Dat is fantastisch nieuws. 
Er gloort licht en we staan te popelen om onze bezoekers en onze artiesten te mogen verwelkomen.
We zijn druk aan het puzzelen geslagen, binnen de gegeven kaders en samen met onze bespelers, hoe de komende weken eruit gaan zien.
Graag nodigen wij u, als Gedeputeerde van Cultuur, uit om bij wijze van aftrap, een keuze te maken uit het theateraanbod de komende tijd.
Uiteraard gaat dat gepuzzel ook op voor onze collega’s in onze provincie, dus misschien is het aardig om een soort van tour langs de verschillende theaters in onze Provincie uit te stippelen, waarbij wij u toch heel graag minimaal één maal in Theater aan het Vrijthof welkom zouden willen heten.

Wij zien uit naar een reactie, met hartelijke groet,

Mevrouw Van Toorenburg: "Dank voor uw mail en goed dat het Theater aan het Vrijthof is gestart met dit initiatief en hierin samen optrekt met de andere theaters in Limburg. Ik kijk ernaar uit de komende weken en maanden opnieuw te kunnen genieten van al het moois dat onze provincie op vlak van cultuur te bieden heeft.
Aangezien ik alle Limburgse culturele instellingen even waardevol acht, zal ik niet ingaan op de vraag om een aanbeveling te doen voor vijf voorstellingen. Via deze weg wil ik wel het theater en de directie informeren dat ik sterk onder de indruk ben van de voorstelling Met zonder ballen van het Laagland. Ook en met name op dit ogenblik is identiteit en de zoektocht naar identiteit een belangrijk onderwerp en de voorstelling Met zonder ballen draagt op een wezenlijke manier bij tot het bespreekbaar maken van genderidentiteit.

Uiteraard streef ik ernaar de komende periode in elk van de Limburgse theaters een voorstelling te bezoeken. 
Zo ben ik begin april alvast in Theater aan het Vrijthof in het kader van het festival JazzOUT Fest Limburg." 

11.03.2022 Het Laagland - Met Zonder ballen (c) Milan Gies - staand.jpg

HET LAAGLAND

MET ZONDER BALLEN

11 maart 2022

> MEER INFo en tickets