De keuze van ...

PETER NOTEN

Onze programmeur Cabaret, Musical, Show en Theaterconcert, en Toneel neemt jullie mee door ons bijzondere programma. 'Vanwege het Coronavirus gelden overal – dus ook in theaterland - 1,5 meter afstand-maatregelen. Dat betekent dat iedereen zich moet aanpassen; ook de theaters en de bespelers - de artiesten en gezelschappen. De handschoen werd aan beide kanten met veel creativiteit opgenomen. Creativiteit gedijt in een crisis. Er wordt in kansen en mogelijkheden gedacht; dát is een van de krachten van theater. In het programma dat het artistieke team van Theater aan het Vrijthof voor de eerste helft van seizoen 2020-2021 heeft samengesteld zijn tal van voorbeelden hiervan te vinden. Een selectie te maken uit zoveel moois was met afstand een opgave.'  

Conny Janssen Danst - KIEM

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

WIE HEEFT MIJN VADER VERMOORD

15 & 16 arpil 2021

1 juni 2020 was een memorabele dag. De dag dat theaters in Nederland na 2,5 maand weer open mochten. Op 1 juni ging in de stadsschouwburg van Amsterdam Wie heeft mijn vader vermoord in première. Ivo van Hove bewerkte het zeer uitgesproken boek van de Franse literaire sensatie Édouard Louis tot een monoloog speciaal voor Hans Kesting. De voorstelling kreeg prachtige kritieken. De Volkskrant noemde de voorstelling 'een genadeloos en roerend portret van een kansarme man, in een milieu waar armoede en drankzucht van vader op zoon worden doorgegeven'. Hans Kesting, een van de beroemde alumni van de Maastrichtse Toneelacademie, 'speelt zijn personage trefzeker, kwetsbaar en gekweld' (NRC). Helaas heb ik de voorstelling nog niet in Amsterdam kunnen zien. Ik verheug me dan ook op de reeks voorstellingen in onze Papyruszaal. De combinatie Ivo van Hove-Hans Kesting-Édouard Louis zal met afstand een van de spannendste theateravonden van dit najaar opleveren.

> MEER INFo en TICKETS

 

Hadewych Minis & Matangi Quartet - Hadewych doet de dames

Vajèn van den Bosch, Buddy Veddder e.a.

MURDER BALLAD

21 februari 2021

Geen musicals in Coronatijd?! De grote producties die voor dit seizoen gepland stonden zijn (bijna) allemaal verschoven naar een later seizoen. Maar, om met de woorden van onze Koning Willem-Alexander te spreken, wat in het vat zit verzuurt niet. En in de tussentijd dan? De jonge producent Giovanni Sturkenboom kwam met het antwoord: Murder Ballad. Een Off-Broadway-musical met een spannend verhaal en een mooie, eigentijdse score. In 2016 was de voorstelling in het Arts Theatre in Londons West End te zien. Met in de hoofdrollen Kerry Ellis (die door haar prachtige rollen in onder meer My Fair Lady, We Will Rock You en Wicked “The First Lady of West End” genoemd wordt) en Ramin Karimloo (die door zijn meesterlijke vertolkingen van Jean Valjean in Les Misérables en zijn rol in The Phantom of the Opera ook een West End-grootheid werd). Voor de Nederlandse versie werden Vajèn van den Bosch (die afgelopen seizoen fenomenaal was in Kinky Boots) en Buddy Vedder gestrikt. Met afstand de meest moorddadige musical in de eerste helft van seizoen 2020-2021.

> MEER INFo en TICKETS

 

NTGent - The sorrows of Belgium II Rex (yellow)

Ashton Brothers

A MEDICINE SHOW

18 juni 2021

Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans vormen al vele jaren de Ashton Brothers. Ze leerden elkaar kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam waar ze gevraagd werden om een acrobaten-acts op te voeren tijdens de voorstelling aan het einde van het studiejaar. Met het idee dat ze dat wel ‘even’ zouden doen, werd het boekje Acrobatiek voor beginners, deel 1 bij de bibliotheek geleend en gingen ze aan de slag. Inmiddels zijn Pim, Joost en Friso uitgegroeid tot ware meesters in het variététheater. Op onnavolgbare wijze weten ze de aloude principes van het circus en het variété in een eigentijds jasje te gieten en die te blenden met muzikaliteit en slapstick. Hun voorstellingen zijn een waar festijn voor het oog en het oor! Een bezoek aan A Medicine Show wordt een magische avond of middag in de feestmaand december! De Ashton Brothers bieden een heerlijk en humorvol medicijn in dit met afstand bijzondere theaterseizoen.

> MEER INFo en TICKETS