De keuze van...

BRANKO POPOVIC

Beste Branko,
"FASHIONCLASH delivered once again what has made it so wildly popular and appreciated amongst the fashion crowd, rising to become an international hot item in the calendar and a must for all those who love a good blend of controversy, entertainment, social engagement and groundbreaking fashion." 
- VOGUE ITALY
Wow, een dergelijk compliment vanuit nota bene Italia, is alleszeggend. En dat terwijl jullie Festival juist in het weekend plaatsvond waarin de maatregelen weer werden aangescherpt. Heeft dat jullie genoopt tot het maken van pijnlijke keuzes? Of zijn jullie inmiddels zo ervaren en flexibel dat jullie dat soepel opvangen? Gefeliciteerd met de welverdiende Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2021! “De cultuurregio Zuid-Limburg heeft met deze inspiratoren een parel in huis” mogen jullie ook in je zak steken.

Branko, als ik jou vraag naar ons theaterprogramma van het komende half jaar te kijken en een inspirerende Keuze te maken for those who love a good blend of controversy, entertainment, social engagement and groundbreaking fashion, welke 5 voorstellingen zou jij dan kunnen/willen aanbevelen? 
Wij zijn benieuwd. Blijf ons inspireren!

Branko: "FASHIONCLASH is altijd flexibel geweest en heeft door de jaren heen leren omgaan met uitdagingen en tegenslagen. Zo hebben we de Coronacrisis ook aangepakt als een kans om te innoveren en om nog steeds een waardevol platform te zijn. Het organiseren van een hybride editie met online en offline programmering was een bewuste keuze. Vervelende keuzes zijn vooral afzeggingen van deelnemers of het afmelden van bezoekers en beperkingen van de persconferentie die direct invloed hadden op het programma (Persconferentie van vrijdag 26 november was tijdens onze opening). Maar desondanks hebben we het grootste deel van het programma gerealiseerd zoals beoogd.

Dit zijn de voorstelling waar ik naar uitkijk, zowel vanwege betrokken makers maar ook vanuit thema's die ze behandelen / agenderen. Daria Bukvic, regisseur van Girls & Boys, heeft meegedaan aan diverse activiteiten als model in de tijd dat zij in Maastricht studeerde. En Dunja Jocic heeft ook meegedaan aan FASHIONCLASH Festival, in het kader van project (Old)Fashion(ed) ism. Nederlandse Dansdagen. Het is extra bijzonder om werk te volgen van talenten die bij ons platform betrokken waren. "

Toneelgroep Oostpool Girls & Boys - Marijke de Gruyter (2).jpg

TONEELGROEP OOSTPOOL | HADEWYCH MINIS

GIRLS & BOYS

10 oktober 2022

> MEER INFo en tickets


 

11.03.2022 Het Laagland - Met Zonder ballen (c) Milan Gies - staand.jpg

HET LAAGLAND

MET ZONDER BALLEN

11 maart 2022

> MEER INFo en tickets

 


 

16.03.2022 Saman Amini - ASAT high res (1).jpg

SAMAN AMINI | BLACK SHEEP CAN FLY

A SEAT AT THE TABLE

16 maart 2022

> MEER INFo en tickets

 

15.04.2022 De Panter - Dunja Jocic (c) Marinus Groothof (1).jpg

DUNJA JOCIC

DE PANTER

15 april 2022

> MEER INFo en tickets

19.04.2021 NTGent - The Sorrows of Belgium YELLOW Luc Perceval (c) Michiel Devijver.jpg

NTGENT

THE SORROWS OF BELGIUM III: HELLHOLE BRUSSELS (RED)

24 mei 2022

> MEER INFo en TICKETS