De keuze van...

CORNALD MAAS

Cornald Maas is een Nederlandse televisiepresentator, redacteur en schrijver. Hij begon zijn televisie-carrière als redacteur bij Lopend Vuur (NOS) met Philip Freriks en Leoni Jansen in 1989-1990. Daarna werkte hij voor De Schreeuw van de Leeuw (VARA) met Paul de Leeuw, Sonja op zaterdag (VARA) met Sonja Barend. Sinds najaar 2012 is hij voorzitter van de jury van de Musical Awards. Sinds oktober 2008 presenteert hij het wekelijks televisieprogramma Opium bij de AVROTROS. Vanaf 2014 is hij weer commentator voor het Eurovisiesongfestival. Tegenwoordig presenteert hij voor AVROTROS het tv programma Volle Zalen, waarin hij achter de schermen uiteenlopende theater-, muziek- en dansvoorstellingen bezoekt en gesprekken voert met de makers.

ITA - Wie heeft mijn vader vermoord - Hans Kesting

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

WIE HEEFT MIJN VADER VERMOORD

15 & 16 april 2021

Deze voorstelling beleefde -als eerste- zijn première in coronatijd, en ik was erbij. Hans Kesting, een van onze grootste acteurs, die ik dit seizoen voor een aflevering van mijn programma Volle Zalen volg, speelt op onnavolgbare wijze de zoon die zijn vader lief heeft maar ook ter verantwoording roept. Kesting schakelt weergaloos tussen vader en zoon, en brengt op fenomenale wijze een vader tot leven die, fysiek en mentaal gefnuikt door een hard leven, geen kansen meer ziet voor zichzelf. De voorstelling is -in coronatijd- verrassend actueel: het is ook een aanklacht tegen de politieke elite die geen idee heeft wat de consequenties zijn van haar beleid.

> MEER INFo en TICKETS

 

Veldeke Theater - Pa

Veldeke theater

PA

29 april t/m 2 mei 2021

Voorstelling die ik eerder zag, maar dan in het Nederlands, De vader, met Hans Croiset, die er de Louis d’Or voor kreeg, in de hoofdrol. Ik ben benieuwd naar de versie in het Limburgs, dat melodieuze dialect dat ook in het gesproken woord zingt. En hoe het verhaal dan klinkt - dat verhaal over een veranderende werkelijkheid die niet meer te vangen is omdat de vader alzheimer heeft. Een confronterende maar ook geestige voorstelling.

> MEER INFo en TICKETS

 

Sven Ratzke - Where are we now

Sven Ratzke

WHERE ARE WE NOW

31 mei 2021

Sven Ratzke, duivelskunstenaar op het podium die in geen enkel opzicht voor één gat te vangen is. Hij overschrijdt en overstijgt theatergenres en pendelt met gemak tussen muziektheater, poëzie, satire, revue en rauwe performance. Maar hij zorgt ook voor verstilling en ontroering - bijvoorbeeld in deze voorstelling, waarin hij het werk van David Bowie eigenzinnig naar z’n hand zet.

> MEER INFo en TICKETS

 

75 'Dat kun je wel zien dat is hij' - HERMAN VAN VEEN

Herman van Veen

75 'DAT KUN JE WEL ZIEN DAT IS HIJ'

12 & 13 maart 2021

Podiumkunstenaar en levenskunstenaar die eigenlijk geen aanbeveling (meer) nodig heeft. Maar ik doe het toch, omdat hij, juist in coronatijd, als geen ander eenieder een hart onder de riem kan steken. In dit jubileumprogramma, dat zijn 75ste verjaardag luister bijzet, viert hij het verleden, de toekomst en vooral: de verwondering. Dat merkte ik ook toen ik met hem op pad was voor een speciale aflevering van Volle Zalen: dat nieuwsgierigheid een groot goed is, en dat je door interesse voor een jonge generatie mentaal zelf sterk blijft, hoe stram van lijf en leden je eventueel ook bent.

> MEER INFo en TICKETS