De keuze van ...

FONS DEJONG

Programmeur Dans, Klassiek, Opera en Toneel bij Theater aan het Vrijthof, Fons Dejong geeft een persoonlijke blik op welke voorstellingen u volgens hem dit seizoen beslist moet zien. Laat u inspireren!

10.12.2019 Lakshmi - Adem (c) St-KB Fotografie.jpg

LAKSHMI

ADEM

10 december 2019

Mijn verjaardag, een dag in mijn leven die steeds crucialer wordt om te halen… 

Op die dinsdag de 10e december, een jaar voor ik zestig word, kan ik naar drie voorstellingen. Maar Wim Vandekeybus, bij een van wiens voorstellingen zich ooit de dansmicrobe in mij nestelde, kan ik niet zien. Want ik mag niets uit mijn eigen discipline kiezen. Wordt het dan Dolf Jansen in de grote zaal of Lakshmi in AINSI? Ik weet het: die avond ga ik terug naar de plek waarvan ik ooit aanvoerder was. En in het kader van een volgend te overbruggen jaar is de titel precies wat ik nodig heb: Adem!

> MEER INFo en TICKETS

 

 

Blackman & Blokland ANANSI EN DE NIEUWE WERELD 4+

BLACKMAN & BLOKLAND

ANANSI EN DE NIEUWE WERELD 4+

16 FEBRUARI 2020

Mijn kleintjes, wie ik de ontdekking van de rijkdom van het theater toewens…

Natascha is danseres geworden, Boris schrijft kinderboeken en Jáchyne is de perfecte stylist. Destijds mocht ik die oudsten voor schoolvoorstellingen in Kumulus laten verzuimen bij ‘de broeders’. En nu, de tweede oogst…? Ik weet het: ook met hen ga ik van Anansi genieten. Want wat is er mooier dan de eenvoud van een goed verhaal? Zullen Blackman & Blokland de herinnering aan de magische vertolkingen van Wijnand Stomp doen vervagen? In elk geval zal het Stella en Darius de rijkdom en kleurenpracht van onze multiculturele samenleving voortoveren.

> MEER INFo en TICKETS

 

 

Cristina Branco BRANCO

CRISTINA BRANCO

BRANCO

20 APRIL 2020

Mijn vrouw, ‘pour qu’elle revienne’...

Jarenlang reisde ze als danseres van Connie Janssen stad en land af om publiek een fijne avond te bezorgen. Zo ontmoette ik haar. Maar al lang ziet Aline geen schouwburg meer. Niet van binnen, niet van buiten. Haar theaterhart klopt er niet minder om en weemoed is nog de meest positieve emotie die daarbij kleurt. Waar blijft toch de Deus ex machina…? Ik weet het: bij het voor de negentienhonderdvierenzeventigste keer afspelen van ‘haar’ chanson breekt de ban en maakt ze een miraculeuze comeback. Weliswaar niet als danseres, maar dan toch als bezoeker. Op 20 april. Dan gaan we naar Cristina Branco, koningin van de melancholie. Met z’n tweetjes. Zachtjes huilen van geluk.

> MEER INFo en TICKETS