De keuze van...

MICHEL SLUYS­MANS

Artistiek leider van Toneelgroep Maastricht, Michel Sluysmans vertelt u welke voorstellingen u dit seizoen beslist moet zien. Voorstellingen die hij maatschappelijk interessant vindt, voorstellingen met bepaalde acteurs of regisseurs of voorstellingen van gezelschappen die eerder mooie, ontroerende of hilarische voorstellingen hebben gemaakt. Michel licht zijn keuzes toe.

Jack-Wouterse-De-Laatste-Hans-Anderson.jpg

JACK WOUTERSE

DE LAATSTE

11 januari 2019

Jack Wouterse -ooit begonnen als circusartiest- is een van de meest spannende en ontroerende acteurs van ons land. Na een leven vol toneel- en filmrollen, verslaving en afkickklinieken keert hij terug naar de basis in een zelfgecreëerde, en zeer persoonlijke voorstelling. Spel, tekst, regie, eindregie, muziek, dramaturgie, kostuums, kap & grime, decor, licht, techniek, chauffeur, fotografie, productie, publiciteit, producent en overall ondersteuning: Jack Wouterse. ‘Vervreemdend en ontroerend theater’ aldus de Volkskrant.

> MEER INFo en TICKETS

 

 

Theater-Rotterdam-Heisenberg-Lonneke-van-der-Palen HR (1).jpg

THEATER ROTTERDAM

HEISENBERG

18 februari 2019

Theater Rotterdam brengt twee van de beste acteurs van Nederland samen op het podium; Hans Croiset en Elsie de Brauw. Croiset is ondanks zijn 83 levensjaren en immense ervaring nog steeds jong van geest, open, nieuwsgierig naar het vak en zoekt altijd de essentie van zijn rol. De Brauw koppelt een sublieme techniek aan een grote innerlijke wereld, die fascineert en raakt. Deze twee grootheden te zien in een liefdesduet, in een vertaling van Ariane Schluter en dan ook nog eens in een regie van Johan Simons: een ervaring die u zichzelf niet mag ontzeggen.

> MEER INFo en tickets


 

Henry-van-Loon-Onze-Henry-Bob-Bronshoff HR.JPG

HENRY VAN LOON

ONZE HENRY

21 februari 2019

Om Henry van Loon moet ik eigenlijk nooit niet lachen. Hij is ongrijpbaar, snel, gevaarlijk, absurd. Hij is een buitenbeentje in het landschap van cabaretiers omdat zijn stijl volstrekt eigen is, uniek, hij is met niemand te vergelijken. Zijn fantasie loodst u naar absurde situaties, zijn humor is droog, zijn zangstem fenomenaal. Onze Henry is Van Loons vijfde cabaret-programma, maar verwacht u geen cabaret zoals u dat kent. Henry van Loon is een genre op zich.

> MEER INFo en tickets

 


 

Het-Nationale-Theater-The-Hairy-Ape-Show-Sarah-Carlier (3) HR.jpg

HET NATIONALE THEATER

DE WERELD VOLGENS JOHN

18 mei 2019

Deze voorstelling is een radicale, hedendaagse bewerking van het stuk The Hairy Ape (1921), een toneelklassieker van Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill. Ik ben heel benieuwd wat regisseur Eric de Vroedt ermee gaat doen. Hij is een bevlogen, bijzondere theatermaker die middenin de maatschappij staat zonder dogmatisch of pamflettistisch te zijn. Vorig seizoen schreef hij met The Nation theatergeschiedenis. En nu komt hij met De wereld volgens John, geïnspireerd op The Hairy Ape; ik verwacht snel, actueel, maatschappelijk theater met een groep geweldige acteurs, onder wie de altijd bijzondere Betty Schuurman.

> MEER INFo en tickets

 

Micha-Wertheim-Voor-Alle-Duidelijkheid-Merlijn-Doomernik-HR (1).jpg

MICHA WERTHEIM

MICHA WERTHEIM VOOR ALLE DUIDELIJKHEID

13 juni 2019

Het label cabaret doet eigenlijk geen recht aan Micha Wertheim. Althans; het schept misschien verkeerde verwachtingen. Want ondanks het feit dat Wertheim ontzettend grappig is toont hij zich vooral een origineel denker, iemand die goed geformuleerd een ontregelende en verrassende kijk geeft op de wereld waarin we leven, een wereld waarin feit en fictie soms niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Micha Wertheim is nooit gemakzuchtig, en legt de lat voor zichzelf en zijn publiek hoog. En dat is een groot cadeau. Als u, als publiek, net zo uw best doet als Wertheim zelf, dan beleeft u een avond die u anders naar de wereld doet kijken dan u voor aanvang deed. En heeft u ook nog eens veel gelachen.

> MEER INFo en tickets