De keuze van ...

ROB LIGTHERT

Rob Ligthert is directeur/teamleider van de Toneelacademie Maastricht. Daarnaast is hij theater regisseur en vormt hij samen met toneelschrijver Peer Wittenbols al bijna 30 jaar lang een artistiek duo. Rob geeft zijn visie op het theaterseizoen 2019-2020 van Theater aan het Vrijthof en vertelt naar welke voorstellingen hij het meeste uitkijkt.

Over theaterseizoen 2019-2020 

"Als ik bij elke voorstelling die Theater aan het Vrijthof dit seizoen programmeerde een Post-it plak bij de naam van een alumnus of alumna van de Toneelacademie, dan verandert die toch al mollige brochure plots in een dubbeldikke Gouden Gids. Ik wil maar zeggen: 70 jaar opleiden leidt ook echt ergens toe. Over duurzaamheid gesproken; Paul van Vliet, Rob de Nijs, Herman van Veen, Hans Croiset, Johan Leysen, Loes Luca en Anne-Wil Blankers staan in 2020 alwéér op de planken. Niet omdat ze geen pensioen opgebouwd hebben, maar omdat ze zich zullen blijven geven tot ze erbij neer vallen. Hondstrouwe Podiumdieren. Nee: Staatslieden van het Nederlandse Theater."
 
"Ik moet trouwens eerst vertellen dat ik altijd zoveel mogelijk voorstellingen 'van Limburgse bodem’ probeer te bezoeken. Limburg heeft inmiddels immers een behoorlijk aantal topclubs binnen haar grenzen en onder haar hoede. De producties van o.a. Toneelgroep Maastricht, Opera Zuid, Project Sally of Het Laagland: Ga en geniet hier allen van! En neem, als het even kan, je kinderen mee. Ze zullen er zeker niet slechter van worden…."

Er zijn een aantal producties die Rob dit siezoen zeker (extra) wil aanbevelen.

Noord Nederlands Toneel & KVS - Dear Winnie,

NOORD NEDERLANDS TONEEL & KVS

DEAR WINNIE,

08 JANUARI 2020

Ben benieuwd naar deze samenwerking. Maar ook of de scherpe kantjes van Winnie belicht gaan worden. 
Macht corrumpeert. Altijd en iedereen.

> MEER INFo en TICKETS

 

Conny Janssen Danst - KIEM

CONNY JANSSEN DANST

KIEM

10 JANUARI 2020

De onvermoeibare choreografe die, samen met nog een paar andere die hards, de moderne dans voor een breed publiek levend, want in ontwikkeling houdt. En een heel nieuwe generatie interessante choreografen (en dansers) kan daar hun voordeel mee doen! Dans die niet moeilijk doet, maar je altijd raakt.

> MEER INFo en TICKETS

 

 

Hadewych Minis & Matangi Quartet - Hadewych doet de dames

HADEWYCH MINIS & MATANGI QUARTET

HADEWYCH DOET DE DAMES

28 JANUARI 2020

Een echte Maastrichtse ambassadrice van haar vak. Veelzijdig, nieuwsgierig en ondernemend. Ene van us. Dat ook nog.

Nog een opmerking aan Servé Hermans (artistiek leider van Toneelgroep Maastricht): Sowieso ga ik liever naar een zingende acteur dan naar een acterende zanger luisteren en kijken.

> MEER INFo en TICKETS
 

Guilherme Miotto / Corpo Máquina - Portraits

GUILHERME MIOTTO / CORPO MÁQUINA

PORTRAITS

4 FEBRUARI 2020

Dit is een interessante benadering: danskunst die midden in de samenleving staat, omdat die eruit voort komt. Guilherme Miotto c.s. staat mogelijk aan de wieg van een belangwekkende dans (r)evolutie.

> MEER INFo en TICKETS

 


 

NTGent - The sorrows of Belgium II Rex (yellow)

NTGent

THE SORROWS OF BELGIUM II REX (YELLOW)COON

5 juni 2020

Zit de klapper van het theaterseizoen dan in de staart?
Net als bij Chinees knalvuurwerk? Hoe dan ook: als de Vlaamse grootheden Perceval en Lanoye weer de handen ineenslaan om een zelfkritisch magnus opus te creëren, ben ik van de partij.

> MEER INFo en TICKETS