De keuze van ...

SERVÉ HERMANS

Artistiek leider van Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans tipt u welke voorstellingen u dit seizoen beslist moet zien. Hij is als regisseur maatschappelijk geëngageerd heeft een voorliefde voor grote tableaus met veel muzikaliteit en beeldende mise-en-scènes. Voorstellingen naar boeken die hij prachtig vond, met acteurs waarmee hij werkte of waarmee hij juist graag zou willen werken, maar ook voorstellingen die plezier uitstralen komen in zijn rijtje voor.

Het Hout ITA

ITA

HET HOUT

4 DECEMBER 2019

Een onthutsend hartverscheurend en zeer indringend boek vond ik Het Hout, het boek dat Jeroen Brouwers schreef over zijn ervaringen op het jongenspensionaat Sint Maria ter Engelen in Bleijerheide. Ik ben vreselijk benieuwd naar deze voorstelling. Mijn eigen bloedbroeder Jibbe Willems bewerkte het boek voor toneel. Aus Greidanus Jr., één van de beste acteurs van zijn generatie, speelt de hoofdrol. De thematiek zal voor veel mensen in deze regio ongelooflijk herkenbaar zijn. Ik vond het boek prachtig en weet zeker dat deze voorstelling ook zijn sporen zal nalaten. 

> MEER INFo en TICKETS

 

 

Het Huwelijk Huub Stapel

HUUB STAPEL

HET HUWELIJK
14 & 15 FEBRUARI 2020
 

Huub Stapel in een onemanshow. Toen ik Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus zag, verbaasde ik mij: wat een ongelooflijke band kan Huub met een publiek opbouwen. Dat is echt bijzonder om te zien. Het is een super goed idee dat hij eindelijk weer eens alleen het podium op kruipt. Ik vermoed dat het een gloedvolle, humorvolle maar ook persoonlijke voorstelling wordt. Misschien zelfs ongemakkelijk, bij vlagen pijnlijk grappig.

> MEER INFo en TICKETS

 


 

Mastreechter Staar

MASTREECHTER STAAR

KERSTCONCERT 2019

26 DECEMBER 2019

Het hoort er gewoon bij. Al meer dan 25 jaar op Tweede Kerstdag naar de Mastreechter Staar. Het beroemdste amateurkoor van Nederland. De bronsgroene klank: ze horen voor mij bij de kerst zoals worstenbroodjes en de nachtmis. 

> MEER INFo en TICKETS

 

 

 

 

 

De Vreemde Kostgangers

VRIENTEN, KOOYMANS EN  DE GROOT

DE VREEMDE KOSTGANGERS DOEN HET WEER

10 APRIL 2020

Krasse knarren van in de 70: Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot. De combinatie van drie monumenten uit de popmuziek leverden een jaar of twee geleden al zo'n goede plaat op en zo'n fijne theatertournee, dat ik gewoon weer wil gaan kijken. Met name George Kooymans is absoluut op zijn best, deze oude heren genieten als ware het jonge net beginnende muzikanten en dat spelplezier dat er vanaf spat is misschien wel de belangrijkste reden om hier keer op keer weer naar toe te willen gaan.

> MEER INFo en TICKETS

 

 

Hadewych doet de dames

HADEWYCH MINIS & MATANGI QUARTET

DE LAATSTE

28 januari 2020

Iedere keer als ik Hadewych in een boekje zie staan, denk ik altijd: eigenlijk zou die bij Toneelgroep Maastricht moeten spelen. Waarom het er nog nooit van gekomen is, weet ik eigenlijk niet. Dat het ervan moet komen, weet ik zeker. In deze voorstelling met het Matangi Quartet zal ze veel zingen, dat kan ze natuurlijk fantastisch. Ik laat me verrassen.

> MEER INFo en TICKETS

 

 

 

Jakop Ahlbom Lebensraum

JAKOP AHLBOM

LEBENSRAUM

3 februari 2020

Jakop Ahlbom is al jarenlang een bijzonder buitenbeentje in het theaterlandschap. Een vorm van theater die met niets of niemand te vergelijken is. Vormelijk, groots, dansant, met veel theatertrucs en special effects. Van zijn voorstelling Horror genoot ik immens, ik ga zeker naar Lebensraum

> MEER INFo en TICKETS

 

 

 

 

Festival De Nederlandse Dansdagen

FESTIVAL DE NEDERLANDSE DANSDAGEN

1 T/M 6 OKTOBER 2019

Omdat het in een paar dagen een heerlijke dosis dans binnen brengt en ze organiseren altijd leuke feestjes.

> MEER INFo en TICKETS