Cappella Amsterdam

Love Letters - Carte Blanche voor Krista Audere

Cappella Amsterdam Love Letters - Carte Blanche voor Krista Audere

Cappella Amsterdam, wordt internationaal veelvuldig uitgenodigd en gelauwerd en is een van de vocale topensembles van Neder­land. Het ensemble vertolkt muzikale smeekbeden in de vorm van intieme liefdesbrieven, met werken van Pärt, Vasks, Auznieks, Schnittke en De Leeuw. Het ensemble staat onder leiding van de jonge Krista Audere, die is opgegroeid in de rijke Letse koorcultuur.

Actrice Maartje van de Wetering draagt gedeelten voor uit brief­wisselingen tussen onder anderen Jean­Paul Sartre en Simone de Beauvoir, Jonny Cash en June Carter, Beethoven aan zijn ‘eeuwige geliefde’ en anderen.

 

'Cappella Amsterdam is een van de vocale topensembles van Neder­land.'

 

zo 22 sep 2019
Overige locaties :
Onze Lieve Vrouwebasiliek
15:00 - 16:30
Prijs € 20
Klassiek - Klassiek
Tickets

Info
K

PROGRAMMA

Ton de Leeuw 
Prière

Arvo Pärt
And I heard a voice

Alfred Schnittke
 Three sacred hymns

Arvo Pärt
Prayer after the kanon (uit Kanon Pokajanen)

Pēteris Vasks
Pater Noster

Krists Auznieks
 Song of Myself (wereldpremière)

---

Krista Audere
Dirigent

Maartje van de Wetering
Voordracht

 

Cappella Amsterdam Love Letters - Carte Blanche voor Krista Audere Cappella Amsterdam Love Letters - Carte Blanche voor Krista Audere Cappella Amsterdam Love Letters - Carte Blanche voor Krista Audere maartjevandewetering@bowieverschuuren_IMG_0105.jpg

'De Letse gastdirigent Krista Audere masseert de kelen van Cappella Amsterdam naar een verbluffende souplesse.'

De Volkskrant ★★★★

Fotografie

Annelies van der Vegt, Jan Hordijk, Bowie Verschuuren