Nederlands Dans Theater Filmavond

The Statement / Stop-Motion / Midnight Raga

MIDNIGHT RAGA © Rahi Rezvani_online_1.jpg

Nederlands Dans Theater is dit jaar genomineerd voor maar liefst twee Zwanen. NDT-gastchoreografen en (voormalig) dansers Imre en Marne van Opstal zijn genomineerd voor een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie met Take Root. En NDT 1-danser Chloé Albaret is genomineerd voor een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie voor haar rol in Sol León & Paul Lightfoots Start to Finish. En dan nog zo’n mijlpaal: Paul Lightfoot zal in de zomer van 2020, aan het einde van het 60-jarig jubileumseizoen van het Haagse dansgezelschap, stoppen als artistiek leider. 

De Dansdagen brengt een eerbetoon aan Nederlands Dans Theater door 3 meesterwerken – The Statement van Crystal Pite, Midnight Raga van Marco Goecke en Stop-Motion van huischoreografen Sol León & Paul Lightfoot – samen te brengen tijdens een filmavond in Lumière. Alle 3 de films zorgen voor een nieuwe kijk op de dansvoorstelling.

di 1 okt 2019
Overige locaties :
Lumiere Cinema Maastricht, zaal 3
20:45 - 21:40
Prijs € 9,80
Dans
Tickets

Info
D
STOP-MOTION ®Rahi Rezvani_online_4 @.jpg THE STATEMENT © Rahi Rezvani_online_7_PL.jpg

 

The Statement by Crystal Pite
Met The Statement (2016) creëerde Crystal Pite een one-act spel, waarin vier personages vastzitten in hun eigen strijd om controle en de moraliteit van hun handelingen.

 

Stop-Motion by León & Lightfoot
Sol León en Paul Lightfoot maakten Stop-Motion (2014)  op de melancholieke muziek van Max Richter. Zeven dansers verbeelden de verwarrende emoties die gepaard gaan met afscheid.

 

Midnight Raga by Marco Goecke
Met Midnight Raga (2017) won Marco Goecke de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie. Hij creëerde dit duet op het mystieke werk van de Indiase muzikant Ravi Shankar.