American Drama Group Europe

Free Mandela

Theater aan het Vrijthof Free Mandela
Het verhaal van heroïek en verraad, haat en vergeving in het moderne Zuid-Afrika. Dit is het verhaal van de strijd, niet alleen voor rechtvaardigheid, maar voor de vrede in een land verscheurd door haat en geweld. De opkomst van Zuid-Afrika als een multiraciale democratie leek wel een wonder en dat wonder werd geleverd door een opvallende man: Nelson Mandela.
 
Dit is geen zwart/wit verhaal. Nelson begon aan zijn “Long walk to Freedom”, maar die reis eindigde niet bij de poorten van zijn gevangenis. De strijd om een nieuw Zuid-Afrika te bouwen werd weerspiegeld in de strijd om zijn huwelijk in leven te houden, zijn verlangen naar verzoening en het gevoel van zelfopoffering werd aangetast door de vrouw die in zoveel jaren van gevangenschap bij hem stond. De productie is bedoeld om vragen te stellen, in plaats van antwoorden te geven. En verder te gaan dan de mythe van Mandela, de man die de mythe creëerde wordt aan het publiek gepresenteerd.
 
 

“We moeten onze houding en instelling verbeteren door te begrijpen dat we allemaal gewoon mensen zijn, ongeacht kleur. TNT Groot-Brittannië, deed precies dat: het verhogen van bewustzijn en respect”.


The Times
 

Nelson Mandela bood ons inspiratie, maar heeft hij ons ook een oplossing geboden? Paul Stebbings leidt hetzelfde artistieke team en veel van de artiesten die “LIFE AND DEATH OF MARTIN LUTHER KING” tot een internationaal succes maakte zijn herenigd tijdens dit epische project.
wo 19 feb 2020
AINSI:
Theaterzaal
14:30 - 16:00
Prijs € 10
Toneel / Theater
Tickets

Info

ENGELSTALIGE VOORSTELLING

T

regie
Paul Stebbings