Cuarteto Quiroga

Viejo Mundo / Nuevo Mundo

Cuarteto Quiroga

Viejo Mundo / Nuevo Mundo

Met Cuarteto Quiroga krijgt Theater aan het Vrijthof een kwartet van wereldklasse over de vloer.  Dit Madrileense kwartet ontleent zijn naam aan zijn legendarische landgenoot Manuel Quiroga Losada, de Spaanse Paganini uit begin van de vorige eeuw. Het kwartet kende een zeer snelle internationale doorbraak en musiceert op de grootste podia. Tot zijn vaste muzikale partners behoren onder meer Martha Argerich, Jörg Widmann en Veronika Hagen.

'De musici worden alom geprezen
om hun rijke kleurenspel, hun onweerstaanbare energie en het directe contact met het publiek.'


In Viejo Mundo | Nuevo Mundo beluistert u hen in al hun veelzijdigheid. Met juweeltjes van de 18e eeuwse hofcomponisten Canales en Brunetti, door het kwartet zelf ontdekt in de koninklijke archieven. En met twee schitterende composities uit de nieuwe wereld, geënt op volksmuziek: Ocho Tientos van Rodolfo Halffter, die na de Spaanse burgeroorlog naar Mexico uitweek, en het meeslepende eerste kwartet van de Argentijn Alberto Ginastera. Kortom: bij het optreden van dit Spaanse keurcorps, dat speelt op instrumenten uit de Stradivari-collectie van het Koninklijk Paleis, waait er een warme zuidenwind door Maastricht!

do 6 feb 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:45 / 1 pauze
Prijs € 24
Sterrang € 29
Klassiek - Kamermuziek
Tickets

Info
K
Cuarteto Quiroga Viejo Mundo | Nuevo Mundo Cuarteto Quiroga Viejo Mundo | Nuevo Mundo

pROGRAMMA

Canales
Cuarteto de Cuerda en Sol mayor opus 3, Nr.5

Brunetti
Cuarteto en Bes L185 

Halffter
Ocho Tientos opus 35

Ginastera
String quartet nr.1  

Viool
Aitor Hevia, Cibrán Sierra

Altviool
Josep Puchades

Cello
Helena Poggio

 

fotografie
Igor Cat, Molina Visuals