De Meisjes met de Wijsjes

Moerstaal

De Meisjes met de Wijsjes - Moerstaal

Nederland: Het land waar je van je fiets afwaait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Het land waar de mensen het gelukkigst zijn, maar waar ook het meest wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom en waar Zwarte Piet moet blijven. Het land waar burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag in het verkeer moeten worden bestreden met hashtags. Zijn wij zo direct als men beweert of zijn we gewoon lomp? Zijn wij nou échte praters of zwijgen we liever?

De Meisjes willen wel even praten. In hun eigen muzikale taal, onze moerstaal. Laat u door de Meisjes met de Wijsjes omverblazen om met een zonnige lach de Bovenzaal te verlaten.

Met hun eerste theatervoorstelling TEGELTJESWIJSHEID veroverden de Meisjes met de Wijsjes het hart van de theaterbezoeker. In hun tweede voorstelling MOERSTAAL liggen de tegeltjes in scherven en proberen zij de stukken aan elkaar te lijmen. De woorden hebben een andere volgorde gekregen en de liedjes zijn nog brutaler.

zo 29 mrt 2020
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
15:00
Prijs € 14
Theaterconcert
Info
Geannuleerd
T

'Ze blazen je gewoon omver, met hun kennis van de taal. Weten je te onroeren, maar weten ook op onnavolgbare wijze ja aan lachen te maken.'

I Love Theater

'Met Moerstaal brengen De Meisjes met de Wijsjes een uniek concept naar het theater.'

Theaterparadijs ★★★★

'Prachtig is de uitvoer van Omarm (orginieel van BLØF) waarbij de meisjes tolken in gebarentaal.'

Musicalsites

 

  
29.03.2020 De Meisjes met de Wijsjes - Moerstaal (2).jpg 29.03.2020 De Meisjes met de Wijsjes - Moerstaal (4).jpg 29.03.2020 De Meisjes met de Wijsjes - Moerstaal (3).jpg 29.03.2020 De Meisjes met de Wijsjes - Moerstaal .jpg

Fotografie

Curly and Straight