Signum Quartett

Signum Quartett

‘Mon cheval de bataille’, zo noemde de Zweedse fagottist Frans Preumayr het Concertino dat zijn schoonvader Bernhard Crusell speciaal voor hem in 1829 had gecomponeerd. Crusell schreef het Concertino in de Franse stijl van begin 19e eeuw, met een aanstekelijke Polacca als uitsmijter. Natuurlijk met het oogmerk de veelzijdigheid van het instrument en de virtuositeit van de bespeler te etaleren.

'De veelzijdigheid van het instrument en de virtuositeit van de solist komen tot uiting'


Die taak is zeer wel toevertrouwd aan de solist, Bram van Sambeek, begiftigd in 2009 met de Staatsonderscheiding Nederlandse Muziekprijs. Bram wordt begeleid door het Duitse Signum Quartett. Speciaal voor die combinatie waagde de Finse componist Sebastiaan Fagerlund zich onlangs - in opdracht van de Strijkkwartet Biënale Amsterdam - aan het creëren van een kwintet voor fagot en strijkkwartet. Na de pauze speelt het internationaal hoog aangeschreven Signum Quartett het wondermooie strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Schubert.

do 19 mrt 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:45 / 1 pauze
Prijs € 24
Sterrang € 29
Klassiek - Kamermuziek
Info
Geannuleerd
K
Signum Quartett & Bram van Sambeek Signum Quartett & Bram van Sambeek

Programma

Crusell
Concertino voor fagot en strijkkwartet
(arr. Marijn van Prooijen)

Fagerlund
Woodlands Variations voor strijkkwartet en fagot (opdracht van de Strijkkwartet Biennale Amsterdam 

Schubert
Strijkkwartet Der Tod und das Mädchen

Viool
Florian Donderer, Annette Walther

Altviool
Xandi van Dijk

Cello
Thomas Schmitz 

Fagot
Bram van Sambeek    

 

Fotografie

Irene Zandel