Peachez

Toneelgroep Maastricht

Peachez

Toneelgroep Maastricht

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

Peachez ging in september 2019 in première en werd door Elsevier bestempeld als ‘de beste voorstelling van het jaar’ *****


Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

zo 27 sep 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:05
Prijs € 22,50
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Reprise
T

Bekijk de video-inleiding
Wilt u meer informatie over de voorstelling en de totstandkoming ervan? Bekijk dan de video-inleiding van Peachez, waarin Michel Sluysmans en de cast de voorstelling duiden. 

Toneelgroep Maastricht Peachez Toneelgroep Maastricht Peachez Toneelgroep Maastricht Peachez Toneelgroep Maastricht Peachez

De pers over Peachez

‘Bewerking Pfeijffer-roman beste voorstelling van het jaar’
– Elsevier *****
‘…voorbeeldig gespeeld door Porgy Franssen en Maartje van de Wetering, in een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans.’
– Volkskrant ****
‘Peachez is opnieuw een pareltje.’
– Scenes ****
‘Een romantisch intelligente voltreffer’
- Theaterkrant

tekst
Ilja Leonard Pfeijffer
bewerking en regie 
Michel Sluysmans
spel
Porgy Franssen, Maartje van de Wetering,
Axl Peleman

foto's

Ben van Duin