Eujazz Night

Simin Tander New Quartet

15.10.2020 Simin Tander Quartet4.jpg

Met misschien wel de mooiste stem uit de Europese jazzscene, stelt de Duits-Afghaanse Simin Tander een enorme variatie in klankkleuren en expressies tentoon. Haar betoverend en expressief repertoire slaat bruggen tussen westerse jazz en arabesk-achtige vocale vluchten waar ze laveert tussen rijke songwriting en vrijelijke improvisatie.

Simin Tander is de laatste jaren in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Ze speelde o.a. vier keer eerder op het North Sea Jazz Festival en in het concertgebouw in Amsterdam.

9 oktober komt haar nieuwe album Unfading uit. Hierop verkent Tander als bandleider met haar nieuwe kwartet, bestaande uit topmusici uit de jazzwereld- en klassieke muziek, een ongerept muzikaal landschap van lyrische en verfrissende hedendaagse geluiden en texturen.

Het concert zal volledig in het teken staan van deze nieuwe release.

Coproductie van Theater aan het Vrijthof en Jazz Maastricht.

di 9 feb 2021
Muziekgieterij - Grote zaal
19:00 - 20:00
Prijs € 21,50
Jazz
Tickets Wensenlijst
Info

VERPLAATST CONCERT
DIT CONCERT WERD VERPLAATST VAN 15 OKT 2020 NAAR 9 FEB 2021

J

‘Simin Tander is een wonder van de zangkunst.’

Het Parool

Line-up
Simins' band bestaat uit drie topmusici in een atypische setting. Bassist Björn Meyer (ECM recording artist) uit Zweden en de Zwitserse percussionist Samuel Rohrer (ECM recording artist) zorgen voor het ritmische kader. De Tunesische Jasser Haj Youssef op de viola d’amore, een uniek barokinstrument, speelt een dragende rol.

SIMIN TANDER 
stem, compositie

JASSER HAJ YOUSSEF 
viola d ́amore

BJÖRN MEYER 
bas & effecten

SAMUEL ROHRER 
drums, percussie