Opera Zuid

GOUD!

Opera Zuid - GOUD!

Wil jij ook altijd meer? De nieuwste telefoon? Nog een trui? Of ben je gelukkiger zonder wensen? Deze eigentijdse kinderopera draait om een actueel thema: hebzucht. Een muzikaal sprookje voor kinderen én ouders.

Ook al zijn Jacob en zijn ouders arm, ze zijn wel gelukkig. Op een dag vangt Jacob een speciale vis. ‘Gooi me terug in de zee,’ zegt de vis. ‘Dan geef ik je alles wat je wenst.’ In een flits sieren gloednieuwe schoenen zijn voeten. Ook vader en moeder willen schoenen, een groot huis, mooie vakanties…  Met elke nieuwe wens wordt Jacob ongelukkiger, worden de ouders ontevredener, wordt de vis dunner en dunner en de zee ruwer en ruwer – totdat een grote storm alles meevoert.

Componist Leonard Evers schreef Goud! in 2012, op een libretto van Flora Verbrugge. Zij baseerden zich op een sprookje van de gebroeders Grimm. Evers componeerde spannende muziek op verschillende slagwerkinstrumenten, zoals een marimba, een vibrafoon, bekkens en trommels. Allemaal instrumenten die de geluiden van de zee en de vis verklanken. Een zangeres en een slagwerker spelen, zingen en musiceren en brengen het verhaal op het podium tot leven.

Goud! is een co-productie van De Nationale Opera en Opera Zuid.

zo 21 feb 2021
Overige locaties :
Studio Opera Zuid
16:00 - 17:00
Prijs € 12,50
Opera

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
O

ZIE OOK
operazuid.nl

Opera Zuid - GOUD! Opera Zuid - GOUD! Opera Zuid - GOUD!

Regie

Kenza Koutchoukali

Componist

Leonard Evers

Libretto

Flora Verbrugge       

Jacob

Nienke Nasserian Nillesen / Vera Fiselier

Slagwerk

Laura Trompetter / Jennifer Heins

Fotograaf

Tonnie van Gessel