Celebrating Nils

Introdans

Celebrating Nils

Introdans

De Nederlandse choreograaf Nils Christe maakte 40 jaar geleden zijn eerste choreografie voor Introdans. Dit jubileum is aanleiding voor het programma Celebrating Nils, dat drie van Christes hitproducties combineert: Fünf Gedichte, CANTUS en Le Sacre du Printemps. 

Fünf Gedichte is een wonderschone, verstilde ode aan de overgang van leven naar dood, geïnspireerd door Richard Wagners romantische Wesendonck Lieder. Tegen het decor van een Hollandse wolkenhemel creëerde Christe een uiterst fijnzinnig, maar tegelijkertijd krachtig werk. 

CANTUS (2015) is het meest recente ballet dat Christe voor Introdans maakte. De choreografie, gezet op diverse composities van Arvo Pärt, bevat prachtige intieme, verstilde momenten, maar meestentijds spatten de kracht en dynamiek van het podium.  

Klap op de vuurpijl is Christes alom bejubelde Le Sacre du Printemps, op de iconische compositie van Igor Stravinsky. In zijn magistrale magnum opus vond Christe een heel eigen, originele ingang in de uiterst complexe muziek en in het bijbehorende verhaal over het ritueel offeren van een maagd.

vr 12 mrt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:00 - 20:00
Prijs € 28
Dans
Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
D


Een ode aan
choreograaf Nils Christe

fotografie 

Pieter Henket