Toneelgroep Maastricht

De oude man en de zee

Toneelgroep Maastricht

De oude man en de zee

Onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht spelen Dirk Roofthooft en Caro Derkx de hoofdrollen in de voorstelling De oude man en de zee.

Een nieuwe theatertekst van Dirk Roofthooft en Caro Derkx over een oude man en een jonge vrouw die regelmatig het gevoel hebben dat ze de ander beter begrijpen dan dat ze zichzelf begrijpen.

Een intieme voorstelling met Dirk Roofthooft en Caro Derkx

In De oude man en de zee volgen we de oude man en de jonge vrouw in hun overpeinzingen over hun leven. Ze wikken en wegen hun woorden, soms hebben ze veel woorden nodig, soms weinig, soms geen. Ze luisteren en vinden elkaar in hun herinneringen en verbeelding. Ze schilderen samen hun leven in een steeds bewegend landschap. Zij danst, hij glimlacht en weet maar al te goed dat hij met al zijn woorden nooit zal geraken waar zij zonder woorden danst.

Stilte. Ze zei niets. Absolute stilte.
‘Als ze mij nu gaat vragen, wat ik daarmee bedoel, dan ga ik het niet kunnen uitleggen’, vreesde de oude man in lichte paniek.
Maar ze vroeg niets, ze had hem begrepen.

do 4 mrt 2021
Overige locaties :
Bordenhal
20:00
Prijs € 18
Toneel / Theater
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
T

In 2018 speelde Roofthooft en Derkx samen bij Toneelgroep Maastricht in King Lear, een regie van artistiek leider Servé Hermans. Roofthooft is een gevierd Vlaamse acteur die werkte bij diverse Vlaamse en internationale gezelschappen en regisseurs. Als tv-acteur is hij bekend van rollen in o.a. Clan, Zuidflank en Terug naar Oosterdonk. Roofthooft won verschillende film- en toneelprijzen, zowel in binnen- als buitenland. Derkx studeerde in 2019 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien speelde zij bij Toneelgroep Maastricht en maakte ze de goed ontvangen solovoorstelling Me, Myself and Sir Roger Scruton. In 2019 won ze de Hustinx Stimuleringsprijs en Het Debuut. Bij Frascati Producties gaat ze de komende jaren eigen werk verder ontwikkelen. Sinds 2020 is ze aangesloten bij het ensemble Theater Antwerpen.

Tekst en spel
Dirk Roofthooft en Caro Derkx

Foto

Stephan Vanfleteren