Jihad van Liefde

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Jihad van Liefde

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Jihad van Liefde is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Van Reybrouck. Hij tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri, een metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek. Bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016 verloor hij zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen.

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die, getroffen door het noodlot, zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Hij bestrijdt haat met liefde en blijft menselijk terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Gebaseerd op het boek van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck.

wo 7 apr 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30
Prijs € 15
Toneel / Theater
Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd

Deze voorstelling is verplaats van AINSI naar de Papyruszaal

T
Jihad van Liefde Jihad van Liefde

fotografie 

Casper Koster, Jesse Budel