De Notenkraker

Nationale Opera- en Ballettheater Odessa

De Notenkraker

Nationale Opera- en Ballettheater Odessa

De Notenkraker door het Nationale Ballet van Odessa: een indrukwekkende, onvergetelijke belevenis die je niet mag missen. 

In De Notenkraker krijgt Clara op Kerstavond een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden verliefd op elkaar en zijn dolgelukkig samen. Er dreigt echter gevaar: de Muizenkoning, de vijand van de prins. Hij verandert de prins in een levende Notenkraker. Vervolgens beleven Clara en De Notenkraker spannende avonturen.

De Notenkraker:
meer dan 125 jaar de meest geliefde kerstballetvoorstelling voor het hele gezin

De grote componist Pjotr Ijitsch Tsjaikovski kreeg van het legendarische Russische Keizerlijke Mariinsky Theater uit Sint Petersburg in 1892 de opdracht om een groots, kleurrijk en onvergetelijk sprookjesballet te ontwerpen gebaseerd op een populair kindersprookje over een prins en een notenkrakerpop. De Franse balletmeester Marius Petipa tekende voor de choreografie.

Het beroemde Nationale Opera- en Ballettheater Odessa uit Oekraïne presenteert met een keur aan topsolisten, het balletensemble en live muziek door het eigen orkest De Notenkraker van Tsjaikovski.

Het gezelschap brengt dit klassieke sprookjesballet in de traditionele uitvoering in twee akten, zoals Tsjaikovski het in 1892 schreef.

di 21 dec 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 - 22:25 / 2 pauzes
Inleiding 18:30
Sterrang € 45
Rang 1 € 40
Kinderen € 20
Dans

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
Geannuleerd
D
Notenkraker 03 (300dpi 25,2Mb) Odessa.JPG Notenkraker 01 (300dpi 33,3Mb) Odessa.JPG 27.12.2020 De Notenkraker (c) Odessa (3).JPG Notenkraker 06 (96dpi 104Kb) Odessa.jpg

 

Een onvergetelijke voorstelling
voor alle leeftijden