Homemade Productions

De Brief voor de Koning 8+

De-Brief-voor-de-Koning-Luuk-Poorthuis (1).jpg

Een hommage aan het boek van Tonke Dragt, één van de allerbeste kinderboeken aller tijden!

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Daar heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. De Brief voor de Koning is een hommage aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. De musical wordt gemaakt door twee winnaars van een Musical Award: schrijver en regisseur Dick van den Heuvel (Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en componist Jeroen Sleyfer (Ciske de Rat). Een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

vr 7 dec 2018
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 / 1 pauze
Prijs € 18
Kinderen € 16
Familie en Jeugd
Tickets
F

"Niet voor niets werd het boek van Tonke Dragt uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderboek van de afgelopen vijftig jaar."

Theaterkrant

 

"Het is ongetwijfeld een van de meest iconische boeken uit de Nederlandse kinderliteratuur"

Algemeen Dagblad

Cast

Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak, Jannes Matthee, Julius de Vriend, Daan van Dalen, Eefje Kruijtzer, Marthe Ledegang, Kymora Henar e.v.a.

Script, liedteksten, regie

Dick van den Heuvel

Muziek

Jeroen Sleyfer 

Licht

Coen van der Hoeven

Kleding

Sally Dyer

Illustratie

Luuk Poorthuis

Fotografie

Andy Doornhein