[email protected] Percussion Duo

Dutch Classical Talent

[email protected] Percussion Duo

Dutch Classical Talent

Dit percussieduo is een uitstekend voorbeeld van wat Dutch Classical Talent-finalisten onderscheidt van andere musici. Jose Miñarro Sánchez en Georgi Tsenov beschouwen de klassieke muziek niet als keurig afgebakend genre, maar zoeken juist de grenzen op.

‘Één groot slagwerkfeest
en adrenaline rush...
een theatrale ervaring’


De mannen bespelen de marimba; of misschien is ‘presenteren een slagwerkfeest’ een betere omschrijving, aldus de jury van Dutch Classical Talent. Het tweetal speelt bewerkingen van bekend repertoire en nieuw werk. In een wervelende show nemen ze je mee in de muzikale evolutie van hun instrument.

zo 29 nov 2020
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:30
Prijs € 16
Klassiek - Klassiek

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd

Inclusief koffie en vlaai

K

 

‘Één groot slagwerkfeest en adrenaline rush!
Jose en Georgi zijn een uitstekende match en weten als geen ander hun enthousiasme over te brengen op het publiek. We hebben het niet meer over een concert maar over een theatrale ervaring.’

Jury Dutch Classical Talent

Programma


Bach
Een selectie uit de Goldbergvariaties 

Sibelius
Mélisandes dood uit Pelléas et Mélisande

Aart Strootman
Nieuw werk

xSight@ Percussion Duo

Dutch Classical Talent is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze vier jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Hun programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Dit jaar een gevarieerde mix, namelijk een zangeres, een slagwerk duo, een pianist en een cellist. Hier hoor je de topmusici van morgen. 

Slagwerk

Jose Miñarro Sánchez, Georgi Tsenov

Foto

Marco Borggreve