't Mestreechs Volleks Tejater

LEWIEKE!

't Mestreechs Volleks Tejater - LEWIEKE!

Kent u het Maastrichts woord ‘zjietse’? Het betekent ‘iets pikken’, ‘iets stelen’. Fieloe is daar een meester in. Ergens verscholen in het Boschstraatkwartier leidt hij een bende jeugdige ‘gawdeve’.
Het weesjongetje Lewieke is op zoek naar geluk en komt na een reeks omzwervingen bij toeval terecht bij Fieloe. Voordat Lewieke het in de gaten heeft, moet hij ook op pad gaan om te ‘zjietse’ van de rijke dames en heren van Maastricht. Of dat goed afloopt? 

'Britse OLIVER wordt
Mestreechse LEWIEKE'


Na het succes van Lomele Lies presenteert ’t Mestreechs Volleks Tejater een nieuw hartverwarmend theaterspektakel voor jong en oud: LEWIEKE!Het is een dialectbewerking van OLIVER! Deze musical-hit van Lionel Bart bevat onvergetelijke songs als As long as he needs meConsider yourself, en Where is love? Regisseur Peter Noten en huisschrijver Phil Dumoulin hebben OLIVER! in een onvervalst Maastrichts jasje gestoken. Het Victoriaanse London heeft plaats gemaakt voor het Maastricht ten tijde van Regout. Zo wordt het bekende boevenlied You’ve got to pick a pocket or two nu Dus zjiets get oet dee zjielee zjus dao.

LEWIEKE! wordt een waar spektakelstuk waar maar liefst 129 jonge talenten uit Maastricht en omgeving aan mee zullen werken. Zij worden bijgestaan door bekende ‘kemediante’, een zingend/dansend en acterend ensemble en een groot live orkest. LEWIEKE! wordt een onvergetelijke ‘Mestreechter aovend’ met een lach en een traan.

Dus trek je beurs of ‘zjiets get oet dee zjielee zjus dao’, en koop snel kaarten voor LEWIEKE!

M