Opera Zuid

A Quiet Place

Opera-Zuid-A-Quiet-Place (1).jpg

Leonard Bernstein is vooral bekend als dirigent en als componist van wereldberoemde muziektheaterstukken als West Side Story en Candide. Een minder bekend werk van hem is A Quiet Place. Een pareltje van een opera die dertig jaar geleden ook al eens in Maastricht is opgevoerd. Tijdens het Bernstein-Centennial jaar 2018 brengt Opera Zuid als enige Europese operahuis deze hartverscheurende opera. De muziek van Bernstein doet denken aan filmmuziek met invloeden van Broadway en Jazz.
 

'Een parel van een opera van Leonard Bernstein.'

 

Ingewikkelde familieverhoudingen en de complexe relatie tussen ouder en kind staan centraal in de opera. Wanneer moeder Dinah sterft in een door alcohol veroorzaakt auto-ongeval, ontstaan intense conflicten tussen enerzijds vader Sam en anderzijds dochter Dede, haar echtgenoot Francis en de getroebleerde zoon Junior. Als Sam het oude dagboek van zijn vrouw leest, beleeft hij opnieuw hun eerste huwelijksjaren. Tijdens een emotionele ruzie gooit Junior zijn moeders dagboek de lucht in. Te midden van de her en der neerdwarrelende gedeelde herinneringen, beseffen vader en kinderen plots hoe sterk hun liefde voor elkaar is.

A Quiet Place wordt een productie van internationale allure, geregisseerd en ontworpen door het prijswinnend duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd.

zo 9 dec 2018
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
14:00 / 1 pauze
Inleiding 13:00
Prijs € 39,50
Opera
Tickets

Info
Dernière

Gezongen in het Engels met Nederlandse boventitels

O
ZIE OOK

operazuid.nl

Recensies

Theaterkrant

Trouw

'Bij koor en orkest bloeit liefde op voor Bernsteins muzikale taal. Onder de vaste hand van Karel Deseure gaat philharmonie zuidnederland pittig te werk.'

Trouw ★★★★

'Magnifieke Amerikaanse middenstandsopera'

Theaterkrant

Opera
van Leonard Bernstein
Regie 
Orpha Phelan
Dirigent 
Karel Deseur
Muzikale begeleiding
philharmonie zuidnederland
Zang
Huub Claessens, Lisa Mostin, Enrico Casari, Michael Wilmering, Turiya Haudenhuyse, Sebastiìa Peris
Inleiding 
Len van Schaik