Toneelgroep Maastricht

King Lear

05.10.2018 Huub Stapel foto Stephan Vanfleteren (2) klein.jpg

Coproductie ter ere van feestelijk heropening papyruszaal

Na de alom bewierookte voorstelling Pinkpop komt Huub Stapel eind 2018 terug naar Maastricht als Koning Lear in een regie van Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht.

Nooit eerder in zijn imposante carrière speelde Huub Stapel een stuk van William Shakespeare, en daarmee heeft hij direct één van de mooiste rollen te pakken. King Lear staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. 

Koning Lear, een norse oude weduwnaar, besluit zijn koninkrijk te verdelen onder zijn drie dochters. Hij daagt ze uit te bewijzen wie het meest van hem houdt. Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze perverse wedstrijd mee te doen. In de giftige cocktail van woede, chaos en spijt waarin hij vervolgens verzinkt, raakt Koning Lear zijn dochters, zijn vrienden, zijn land, en uiteindelijk ook zichzelf kwijt.
 

"De koning komt naar Maastricht!"In de zomer van 2018 wordt de grote zaal van Theater aan het Vrijthof verbouwd. Daarom wordt de Papyruszaal in oktober 2018 feestelijk heropend met een groots openingsprogramma met onder meer de speciaal daarvoor geproduceerde voorstelling King Lear. In de moderne bewerking van Jibbe Willems is King Lear het ideale stuk om het vernieuwde Theater aan het Vrijthof waardig en koninklijk te heropenen. Dat doet het theater met maar liefst acht exclusieve voorstellingen in Maastricht.

ma 10 dec 2018
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
19:30 / 1 pauze
Inleiding 18:30
Prijs € 32,50
Toneel / Theater
Tickets

Info
T
Toneelgroep-Maastricht-King-Lear-Ben-van-Duin (2).jpg


Zitten als een vorst (sterrang)
Wilt u zitten als een vorst? Dat kan bij King Lear op onze sterrang plaatsen! De sterrang plaatsen in Theater aan het Vrijthof bieden u het beste zicht op het toneel. Wij serveren u dan bovendien een drankje in de pauze.​​​​

King Lear diner
Voorafgaande aan de voorstelling heerlijk culinair genieten in één van de aan het Vrijthof gelegen restaurants? Dat kan. Tijdens de voorstellingsreeks van King Lear heeft u de mogelijkheid vooraf te dineren voor € 25,00 per persoon. U geniet dan van een ‘Royal’ drie gangenkeuzemenu – exclusief drank. Uw theaterdiner dient u apart van de tickets voor de voorstelling te bestellen. In het reserveerproces kunt u zelf het restaurant kiezen.

Klik hier voor een overzicht van de deelnemende restaurants

Toneelgroep-Maastricht-King-Lear-Ben-van-Duin (15).jpg Toneelgroep-Maastricht-King-Lear-Ben-van-Duin (4).jpg Toneelgroep-Maastricht-King-Lear-Ben-van-Duin (11).jpg Toneelgroep-Maastricht-King-Lear-Ben-van-Duin (14).jpg‘One of the most innovative, audacious companies working in contemporary English Theatre’  

The Stage


‘Rewardingly rich entertainment ’ 

The Upcoming 


‘Een voorstelling van een zeldzaam hoge kwaliteit’ 

★★★★  De Volkskrant

Spel
Huub Stapel, Wilfried de Jong, Dirk Roofthooft, Porgy Franssen, Sylvia Poorta, Hans Tentelman, Louis van Beek, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Hans van Leipsig, Elisabeth De Loore, Caro Derkx
Regie
Servé Hermans
Tekst
William Shakespeare
Bewerking
Jibbe Willems
Coproductie
Theater aan het Vrijthof en Senf Theaterpartners

fotografie
Stefan vanfleteren, Ben van Duin