Corona update:

M-THEATER
DEFINITIEF GEANNULEERD

Door huidige coronamaatregelen is opstart M-theater niet mogelijk.

Cultureel ondernemerschap in coronatijd
De coronacrisis heeft een grote impact op de culturele sector. Door de ‘social distancing’ maatregelen is de capaciteit van de theater- en concertzalen flink gereduceerd en is het voor grote producties niet of nauwelijks mogelijk om te produceren en spelen. Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht hebben samen naar mogelijkheden gekeken om artiesten en gezelschappen een podium te bieden in coronatijd met de noodzakelijke bezoekerscapaciteit, én met inachtneming van de geldende 1,5 meter afstand-maatregelen. Uitbreiding van bestaande schouwburgen en concertzalen is bijna niet mogelijk en daarom is gezocht naar mogelijkheden elders. Voor het M-theater hebben de initiatiefnemers de benodigde ruimte gevonden in de Zuidhal van MECC Maastricht. De nieuwe zaal biedt tevens mogelijkheden voor culturele partners, bedrijven en instellingen in de stad en regio.

M-theater  in MECC Maastricht
De Zuidhal van MECC Maastricht wordt omgebouwd tot theaterzaal: het M-theater. De M verwijst naar Maastricht, MECC Maastricht en het aantal Meters die nodig zijn om een theaterzaal in deze bijzondere tijd te realiseren. Het M-theater, is een pop-up theaterzaal, die vooralsnog geopend is tot 31 december 2020. Mochten de 1,5 meter maatregelen langer aanhouden, dan worden door Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de mogelijkheden onderzocht om de zaal langer open te houden. 

Line-up en kaartverkoop
Het nieuwe M-theater gaat Theater aan het Vrijthof minimaal 25 extra voorstellingen bieden, naast de eigen programmering in het theater zelf. In het MECC is voldoende ruimte gevonden om maximaal 1250 bezoekers veilig en coronaproof te herbergen. Inmiddels zijn de eerste namen in het M-theater bekend. Zo mogen de organisatoren Najib Amhali, Jeroen van der Boom, Het Metropole Orkest, Jon van Eerd, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Tineke Schouten, Dutch Eagles en Pink Project alvast verwelkomen. In de loop van de komende weken wordt het programma verder uitgebreid. ‘Het wordt een programma om trots op te zijn. We zijn blij dat we samen met MECC Maastricht op deze manier iets kunnen betekenen voor de stad, regio en culturele sector’, aldus Jean Boelen, directeur van Theater aan het Vrijthof. De vrije verkoop van de eerste voorstellingen zal plaatsvinden op zaterdag 29 augustus vanaf 10.00 uur via de website van Theater aan het Vrijthof. Nieuwe namen worden in de komende weken bekendgemaakt.

Met afstand
het meest bijzondere theater!

Logo M-theater
M_2_logo.jpg M_4_logo.jpg M_3_logo.jpg