AINSI, Theater aan de Maas

Theater aan het Vrijthof programmeert een groot gedeelte van haar dans, theater en jazzconcerten in AINSI, gelegen in het voormalige verpakkingsgebouw Noord van cementfabrikant ENCI .

Over AINSI

De letters van AINSI staan symbool voor de opdracht aan AINSI: Art-Industry-Nature-Society-Innovation.

Als multidisciplinair gebouw functioneert het voormalig industrieel complex aan de Maas als verzamelplaats voor Creatieve Industrie in Maastricht en regio.

De verpakkingsgebouwen zijn een ontwerp van de architect Peutz en deels opgetrokken in vakwerkbouw van beton en baksteen. De derde verdieping van het betonnen gebouw dateert uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Eind 2005 heeft de RCE de gebouwen gekwalificeerd als rijksmonumentwaardig. AINSI ligt aan de voet van de Sint Pietersberg en aan de oevers van de Maas, op ca. 10 minuten fietsen van het centrum van Maastricht.

Adres

Lage Kanaaldijk 112-113, 6212 NA Maastricht

Parkeren 

Er zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar aan de voorkant van AINSI.

TheaterShuttle AINSI 

Theater aan het Vrijthof biedt, in samenwerking met maastrichtvervoer.nl, de bezoekers van de avondvoorstellingen in AINSI de theaterShuttle aan. Hierbij wordt u voor € 7 per persoon thuis (adres in Maastricht of bij uw hotel) opgehaald, naar AINSI gebracht en een half uur na afloop van de voorstelling weer naar huis of het hotel gebracht. 

meer info theatershuttle 

Openbaar vervoer

AINSI is vanaf het station bereikbaar met lijn 78 naar Liège Gare Leopold. Let op: het gebruik van OV-chipkaart is niet mogelijk op deze grensoverschrijdende buslijn.

AINSI2.png