Keizerzaal Sint Servaasbasiliek

De middeleeuwse Sint Servaasbasiliek wordt beschouwd als de oudste in gebruik zijnde kerk van Nederland. De Keizerzaal, die ooit zicht bood op het priesterkoor, is een imposante ruimte waar Theater aan het Vrijthof intieme concerten ten gehore brengt.

Adres

ingang: HENRIC VAN VELDEKEPLEIN
(helaas niet toegankelijk voor mindervaliden) 

Parkeren


Parkeren kan het beste in de Q-park garages onder het Vrijthof, bij Mosae Forum of bij de O.L. Vrouweparking. De uurtarieven voor deze garages zijn:

Q-Park Vrijthof:  € 3,53                     
Q-Park Mosae Forum:  € 2,73                     
Q-Park O.L. Vrouweparking:  € 2,73

Alle actuele informatie over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden van Maastricht vindt u op maastrichtbereikbaar.nl.

Openbaar vervoer 

De Sint Servaasbasiliek is vanaf Station Maastricht bereikbaar met stadsbussen. Vrijwel alle stadsbussen vanaf het station vertrekken richting de Markt of het Vrijthof. Vanaf de markt is het 5 minuten lopen naar de Sint Servaasbasiliek. Voor actuele tijden, prijzen en routes van het openbaar vervoer verwijzen wij u naar 9292.nl.

Fiets

Komt u op de fiets, dan kunt u uw fiets op of onder het Vrijthof in een van de gratis fietsstallingen neerzetten. Op het Vrijthof zijn voldoende gratis fietsstallingen en in de parkeergarage onder het Vrijthof is een gratis bewaakte fietsstalling. Deze is op maandag t/m woensdag tot 24.00 uur geopend, op donderdag, vrijdag en zondag tot 01.00 uur en op zaterdag tot 02.30 uur.

 

Maastricht,_St-Servaasbasiliek,_Keizerzaal,_middenbeuk_04.jpg